EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 1 dak.

Hamleler sonuç verdi! Türkiye'nin risk puanı düşüyor...

Hamleler sonuç verdi! Türkiye`nin risk puanı düşüyor...

Türkiye'ye karşı başlatılan ekonomik savaşla beraber 574 baz puan seviyelerine çıkan Türkiye'nin Kredi Risk Pirimi (CDS) atılan adımlar sonrası 358 baz puan seviyelerine kadar geriledi.

Yayın Tarihi: 02/10/18 15:26
okuma süresi: 1 dak.
Hamleler sonuç verdi! Türkiye`nin risk puanı düşüyor...
A- A A+

Türkiye'nin Kredi Risk Pirimi anlamına gelen Credit Default Swap (CDS) puanı ekonomide atılan adımlar sonrası ciddi seviyede geriledi.

Türkiye'ye karşı başlatılan ekonomik savaş ile beraber ülke CDS'leri 574 seviyelerini görmüştü.

Ancak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı (YEP) ve kamu tasarrufları, Merkez Bankası'nın attığı kararlı adımlar ve BDDK'nın düzenlemeleri sonrası Türkiye'nin CDS'leri bugün 358 seviyelerini gördü.

CDS NEDİR?

Ülke CDS'leri ülkenin dış piyasalarda sattığı tahvillerin ve bonoların ana paralarının veya faizlerinin, ülkenin güç duruma düşmesi nedeniyle ödenememesi riskidir.

CDS uluslararası piyasaların ülkeye bakışını da yansıtıyor. Yabancı yatırımcının Türkiye'ye karşı yaklaşımını gösteren önemli göstergelerden biri olarak kabul ediliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.