EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Venezüella, kripto para satışına önümüzdeki ay başlıyor

Venezüella, kripto para satışına önümüzdeki ay başlıyor

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, devletin resmi kripto para birimi Petro'nun satışının 5 Kasım'da başlayacağını söyledi.

Yayın Tarihi: 05/10/18 18:42
okuma süresi: 2 dak.
Venezüella, kripto para satışına önümüzdeki ay başlıyor
A- A A+

Maduro, 1 Ekim'de yaptığı açıklamada Petro satışının 5 Kasım'da başlayacağını belirterek, devletin resmi kripto para biriminin 6 uluslararası borsada listelendiğini belirtti.

Maduro aynı zamanda Petro'nun yaygın kripto para birimleri ve resmi para karşılığında satın alınabileceğini söyledi.

Maduro, "Bitcoin'iniz, Ethereum'unuz veya dolarınız varsa Petro alabilirsiniz ve 5 Kasım'dan itibaren Petro satışı, 'Egemen bolivar' karşılığında da Venezüella halkına sunulacak" dedi.

Maduro ayrıca, Petro için bir kripto para birimi cüzdanı geliştirildiğini fakat şu an yalnızca Android kullanıcıları için kullanıma sunulduğunu açıkladı.

Venezüella yönetiminin resmi internet sitesinde yayınlanan Petro resmi raporuna göre ise, daha önce petrol destekli olduğu belirtilen Petro'nun ayrıca alüminyum, elmas, altın ve demir gibi çeşitli doğal kaynaklar tarafından da desteklendiği belirtildi.

Maduro aynı zamanda ülkede petrolün de Petro üzerinden satılacağını duyurdu.1 petro bir varil Venezüella petrolü yani 60 dolara denk geliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.