TURİZM
okuma süresi: 3 dak.

Ataoğlu: "Hedefimiz Hint pazarından pay almak"

Ataoğlu: "Hedefimiz Hint pazarından pay almak"

İlk düğün organizasyonunda ülkemiz 500, Hintli'yi ağırladı. Dün gerçekleşen etkinlikte ise Hindistan'ın en büyük ilaç firmalarından biri olan Lupin'in senelik bayi toplantısı 1500 kişilik Hintli grubun katılımı ile Elexus hotel de gerçekleştirildi

Yayın Tarihi: 06/10/18 13:00
okuma süresi: 3 dak.
Ataoğlu: "Hedefimiz Hint pazarından pay almak"
A- A A+

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, etkinlikte yaptığı açıklamada, katıldıkları düğün fuarında kurulan bağlantıların karşılığını almaya başladıklarını ve bundan mutluluk duyduklarını belirtti.

Hindistan'dan turist gelmeye başladığını, önümüzdeki süreçte Kuzey Kıbrıs'ta düğün yapacak olanHintli ailelerin sayısının artacağını ifade eden Ataoğlu, kurulan temaslar neticesinde Hintlilerin düğün törenlerini Kuzey Kıbrıs'ta yapmaya başladıklarını ve 24-27 Eylül tarihleri arasında 500 kişilik bir düğün gerçekleştiğini ifade etti.

Bugün de Hindistan'ın en büyük ilaç firmalarından Lupin Firmasının senelik bayi toplantısını ülkemizde düzenlenlediğini ifadeedenAtaoğlu, bu organizasyonla toplamda 1500 Hintilin ülkemizi ziyaret ettiğini ve misafirlerin tarihi ve turistik yerleri gezdiğini ve bol bol alışveriş yaptığını söyledi.

Son dönemde görkemli Hint düğünlerine ev sahipliği yapan Akdeniz sahilindeki tesislerin rağbet gördüğünü ifade eden Ataoğlu, "Düğün organizasyonunda Hintler, Antalya'yı turizmin başkenti olarak görüyorlar. Düğün fuarında yapılan temaslar noktasında KuzeyKıbrıs'ımız da bu düğünleri başlatabildik. Hemen ardından gerçekleşen bu etkinlikile de kalabalık bir Hintli misafir grubunu ağırladık. Hint düğünleri 3 gün sürüyor, aileler büyük, dolayısıyla bütün akraba ve arkadaşlar geldiğinde çok büyük kapasitesi olan otellere 500 veya bin kişinin aynı anda konaklayabileceği tesislere ihtiyaç oluyor, ülkemizdeki tesisler bu konuda ihtiyaçlarına cevap verecek durumda" diye konuştu.

Sibal – Lupin ilaç firması CEO'su MR. Rajeev Sibal da yaptığı açıklamada, Kuzey Kıbrıs'ın Hindistan için güzel ve alternative bir destinasyon olduğunu ifade ederek, Kuzey Kıbrıs'ta bulundukları sürece ülke insanının misafirperverliğinden, turistik tesislerin kalitesinden ve tarihi zenginliklerden çok etkilendiklerini vurguladı. Ayrıca alişveriş açısından da Kuzey Kıbrıs'I çok makul bulduklarını ifade eden Sibal, firmalarının bu tip etkinliklerini ülkemizde yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Hindistan'ın büyük acente sahiplerinden Sunaina Chatterjee ise Kuzey Kıbrıs'ın Hint düğünleri için biçilmiş kaftan olduğunu söyleyerek, mutluluk veren bu adada unutulmaz evlilik törenlerinin yapılacağına inanç belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.