İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

ABD Elçisi kaleme aldığı makalede öğrencileri Amerikan Üniversite Fuarı'na davet etti

ABD Elçisi kaleme aldığı makalede öğrencileri Amerikan Üniversite Fuarı'na davet etti

10 Ekim'de Lefkoşa'da Fulbright Merkezi'ndeki Education USA ofisinin on sekiz Amerikan üniversitesinden gelecek temsilcilerle bir üniversite fuarı düzenleyeceğini anlatan ABD Büyükelçisi Kathleen Doherty, Amerika'da burslu eğitim görmek için lisans ve lisans üstü pek çok fırsatın olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 07/10/18 09:05
okuma süresi: 7 dak.
ABD Elçisi kaleme aldığı makalede öğrencileri Amerikan Üniversite Fuarı'na davet etti
A- A A+

• ABD Büyükelçisi Kathleen Doherty, kaleme aldığı makalede öğrencileri Amerikan Üniversite Fuarı'na davet etti…

• 10 Ekim'de Lefkoşa'da Fulbright Merkezi'ndeki Education USA ofisinin on sekiz Amerikan üniversitesinden gelecek temsilcilerle bir üniversite fuarı düzenleyeceğini anlatan ABD Büyükelçisi Kathleen Doherty, Amerika'da burslu eğitim görmek için lisans ve lisans üstü pek çok fırsatın olduğunu söyledi.

10 Ekim'de Lefkoşa'da Fulbright Merkezi'ndeki Education USA ofisinin on sekiz Amerikan üniversitesinden gelecek temsilcilerle bir üniversite fuarı düzenleyeceğini anlatan ABD Büyükelçisi Kathleen Doherty, Amerika'da burslu eğitim görmek için lisans ve lisans üstü pek çok fırsatın olduğunu söyledi.

Doherty şunları kaydetti; "Yükselişte olan genç bir Kıbrıslı besteciye,prestijli bir Amerikan üniversitesi tarafından Doktora programı için burs verildiğini biliyor muydunuz? Peki ya bazı Kıbrıslıların Amerikan üniversitelerinden tam veya yarı burslu olarak tenis, futbol basketbol hatta kayak alanında spor bursu aldığını duymuş muydunuz? Kıbrıslı iki kız kardeşin halen Iowa Üniversitesi'nde tam burslu olarak bulunduğunu ve Kıbrıs'tan bir öğrencinin doktora eğitimi için tam burs aldığını ve ayrıca Harvard Üniversitesi'nden en prestijli edebiyat ödüllerinden birini kazandığını biliyor muydunuz?

Kıbrıs'taki ABD Büyükelçisi olarak bu yetenekli Kıbrıslıların Amerika Birleşik Devletleri'nden takdir görmeleri beni memnun etmekteydi. Ancak bu genç Kıbrıslıların niye Amerika Birleşik Devletleri üniversitelerini seçtiklerini de merak etmekteydim. Nedenini sorunca verdikleri cevaplar; 'İstediğimiz kişi olabilir, istediğimizi yapabilir ve gerçekte olduğumuz kişi ortaya çıkabilir,' 'Amerika Birleşik Devletleri'ndeki üniversite eğitiminin güçlü yanı sadece akademik yönü değil – bizi gerçek dünyaya hazırlar ve meslekte ilerleyeceğimiz yolda kaynaklarsunar' ve 'Amerikan üniversitelerinin verdiği esneklik ve sorumluluğu seviyorum,' şeklindeydi.

Üniversiteye yıllar önce gitmeme rağmen, bana sorulsaydı ben de kesinlikle ayni cevapları verirdim. Siyasi Bilimler ve Edebiyat dalında çift lisans yapmam yanında, ekonomi, jeoloji ve İspanyolca dersleri gördüm. Topluma hizmet veren bir kuruluşa başçılık edip, okul gazetesi için yazılar yazdım ve futbol oynadım. Kısaca bugün olduğum kişi oldum.

Birçok genç Kıbrıslı, Amerika'da okumak istediklerini ancak ücretler konusunda endişeleri olduğunu ve üniversitelerin çokluğunun akıllarını karıştırdıklarını bana söylemektedir."

"Amerikan eğitimi pahalı olabilir ancak…"

"Amerikan eğitimi pahalı olabilir ancak bir üniversiteyi göz önünde bulundurduğunuzda tüm masrafların genel toplamına bakmak gerekir. Amerika'daki üniversitelerin eğitim ücretleri İngiltere'dekilerden veya diğer yerlerden daha yüksek olabilir, ancak Amerika'daki günlük harcamalar çok daha az olabilmektedir. Eğer Amerika'da okumak isteyen bir öğrenci veya öğrenci velisi iseniz bu eğitimi ödemenin birçok yolları bulunmaktadır. Hemen hemen Amerika'daki tüm üniversiteler burs sağlamakta ve çoğu, uluslararası öğrencileri çekebilmek için mali ödüller, spor bursları ve diğer teşvikler vermektedirler. Buna ek olarak öğrencilerin eğitimlerini ödeyebilmelerine yardımcı olmak için binlerce özel kuruluş da bulunmaktadır.

Dahası, Amerika'da bir eğitim size paranızın karşılığının gerçek değerini sunar. Amerika'dan mezun olan çoğu Kıbrıslının bildiği gibi, böyle bir eğitim eşsiz ve hayatınızı değiştiren bir tecrübe sunar."

"Yabancı öğrenciler Amerika'da gerçek hayatı şahsen öğrenir…"

Benim yaptığım gibi, dersleri, ana ders ve yan ders olarak birleştirebilirsiniz. Dünyadaki diğer eğitim sistemlerinin hiçbiri bu kadar geniş çeşitlilik ve ilgi alanlarınızda özgürlük ve esneklik sunmamaktadır. Buna ek olarak farklılıkları memnuniyetle karşılıyoruz. Amerikan üniversitelerinde bir milyondan fazla uluslararası öğrenci bulunmaktadır.

Amerikan kurumlarındaki toplam öğrenci nüfusunun yüzde beşi deniz aşırı yerlerden gelenlerdir. Yurtdışından gelen öğrenciler Amerika'da en çok değer verilen öğrenciler, eğitimciler ve araştırmacılar arasındadırlar çünkü sınıflara ve laboratuvarlara yeni bakış açıları, yetenekler ve fikirler getirmektedirler. Başta belirttiğim genç Kıbrıslı besteci, bir konservatuarda öğretim görevlisi olacaktır. Üstelik birçok üniversitenin uluslararası öğrenci danışmanları bulunmakta ve Amerika'daki yaşama uyum sağlamaları için yabancı öğrencilere yardım etmekte ve eğitimleri süresince kişisel ilgi göstermektedirler. Bu durum, kazan-kazan olarak gördüğümüz bir durumdur. Yabancı öğrenciler Amerika'da gerçek hayatı şahsen öğrenerek faydalanmakta, bizler de Amerikalı öğrencilerin tüm dünyadan gelen öğrencilerin fikir, kültür ve tecrübelerini görmesi sayesinde faydalanmaktayız."

"10 Ekim Çarşamba günü Fulbright Merkezi'nde ben de olacağım"

"Kendi ilgi alanlarınıza uygun bir akademik program, bir daha hiç yapma fırsatı bulamayacağınız fırsatlarla dolu zengin bir kampüs hayatı, ömür boyu sürecek küresel bağlantılar kurma şansı ve ilginizi çeken konuları ve tutkularınızı araştırmak isterseniz Amerika'da bir üniversiteye başvurmayı düşünebilirsiniz. 10 Ekim Çarşamba günü Lefkoşa'da bulunan Fulbright Merkezi'ndeki EducationUSA Ofisi onsekiz Amerikan üniversitesinden gelecek temsilcilerle bir üniversite fuarı düzenleyecektir. Orada, Amerika Birleşik Devletlerinde eğitim konusunda objektif ve eksiksiz bilgi alabilirsiniz. Ben orada olacağım. Sizleri de görmeyi umuyorum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.