GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Rum, Mısırlı ve Yunan bakanlar üçlü toplantıda 'diaspora' gençleri arasında işbirliğine odaklandılar

Rum, Mısırlı ve Yunan bakanlar üçlü toplantıda 'diaspora' gençleri arasında işbirliğine odaklandılar

Girit'in Elounda kenti düzenlenen Mısır, Yunanistan ve Kıbrıs arasındaki üçlü toplantıda, bakanlar üç ülkeden diaspora gençleri arasında işbirliği konusuna odaklandılar.

Yayın Tarihi: 11/10/18 08:25
okuma süresi: 3 dak.
Rum, Mısırlı ve Yunan bakanlar üçlü toplantıda 'diaspora' gençleri arasında işbirliğine odaklandılar
A- A A+

Girit'in Elounda kentinde gerçekleştirilen üçlü toplantıda, Mısır Diaspora ve Göç Politikası Bakanı Nabila Makram, Rum Cumhurbaşkanlığı Komiseri Fotis Fotiou ve Yunanistan Dışişleri Bakan yardımcısı Terens Kouik, ekim ayı sonlarında Londra'da gerçekleştirilecek "Nostos 2" programıyla ilgili detaylar ve üç ülkeden diaspora gençleri arasında işbirliği konularını ele aldılar.

Mısırlı Bakan KHA'ya yaptığı açıklamalarda "dostlar ve kardeşlerle" (Fotiou ve Kouik) ile yaptığı görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek "dostluğumuz, iyi kimyamız ve üç halkın refahı konusundaki ortak düşüncelerimiz her zaman ortak işbirliğimiz için bir hedef oluşturdu" diye konuştu.

Fotiou kendi konuşmasında "diaspora konusundaki bu üçlü görüşmenin beşinci kez yapıldığını ve üç liderin görüşmelerinde diaspora konusunun ne denli önemli olduğunu ama aynı zamanda diaspora denilen bu aracın önemini gösterdiğini" söyledi.

Fotiou, üç diaspora bakanının da üç ülke diaspora gençlerine verdiği önemi de ortaya koyduğunu söyledi.

Fotiou şöyle konuştu:

"İskenderiye'deki "NOSTOS'un başarısından ve Londra'daki "NOSTOS 2'nin" ön hazırlıklarından sonra diaspora gençlerimizle ilgili başka planlarımız da var. Onları kültürümüze ve ülkelerimizin tarihine yaklaştırmak istiyoruz. Çünkü diasporanın bölgede güvenlik ve barış konusunda önemli bir rol oynayabileceğine inanıyoruz ve bu, üçlü işbirlikleri ve anlaşmaların başlıca hedefidir".

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı diaspora konularından sorumlu Terens Kouik üçlü bakanlar işbirliğinin bir sonraki adımının "yüzyılların Anıtı Akropolis' in parıltısı altında gelecek mayıs ayında diaspora gençleri için bir etkinlik düzenlemek" olduğunu belirterek: "Şimdi NOSTOS programı için sistemli bir şekilde çalışıyoruz ve NOSTOS programının kültürümüzün tanıtımı için üç ülkeden diaspora gençleri arasında bir işbirliği yapılması gerektiğini her zaman aklımızda tutuyoruz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.