TURİZM
okuma süresi: 4 dak.

Ataoğlu: "Çok verimli ve kapsamlı görüşmeler yaptık"

Ataoğlu: "Çok verimli ve kapsamlı görüşmeler yaptık"

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ankara'da yaptığı temasların ardından ülkeye döndü.

Yayın Tarihi: 14/10/18 17:04
okuma süresi: 4 dak.
Ataoğlu: "Çok verimli ve kapsamlı görüşmeler yaptık"
A- A A+

Turizm ve Çevre Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre, Ankara temasları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u, Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'u, Türkiye Cumhuriyeti eski Kültür ve Turizm Bakanı, Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı'yı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile görüşen Ataoğlu, yaptığı temaslar ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulundu.

Ataoğlu, Bakanlığı ilgilendiren en önemli konuların başında gelen 'çevre' konusu ile ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn Murat Kurum ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyerek, Çevre alanı ile ilgili olarak işbirliği içerisinde adımlar atılacağını söyledi.

Geçmiş yıllarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bir protokol imzaladıklarına değinen Ataoğlu, ihtiyaç duyulması halinde yeni bir protokol de imzalayabileceklerinden bahsetti.

SIFIR ATIK VE MAVİ KART

Ataoğlu, TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yürüttüğü daha yeşil, daha temiz bir dünya için, israfı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltarak atıkları geri kazanmak ve yarınlara temiz bir dünya bırakmak için SIFIR ATIK projesinin ülkemizde de yürütülmesi için hem uygulamalı eğitim, hem de teknik konularda destek sağlanması için mutabık kaldıklarını belirtti.

Ataoğlu, Türkiye'de uygulanan yat ve küçük gemilerin sintine ve atıklarını kontrol eden Mavi Kart yazılım programının verilmesi ve uygulama eğitimlerinin Çevre Koruma Dairesi personeline aktarılması konusunda TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte hareket etme kararı aldıklarını söyleyerek, Mavi Kart uygulamasının önemine vurgu yaptı.

SAİS VE MAVİ BAYRAK

Bakan Ataoğlu, KKTC'de "Sürekli Atık su İzleme Sisteminin" (SAİS) kurulması için ihaleye çıktıklarını ve 24 Ekim tarihinde ihalenin sonlanacağına değinerek, İhale sürecinin ardından Çevre Koruma Dairesi Personeli'nin konu ile ilgili olarak eğitilmesi gerektiğini, bu eğitimlerinde iki bakanlık arasındaki işbirliği neticesince yapılacağını söyledi.

Ülke turizmi için de çok büyük faydası olacak olan Mavi Bayrak standartlarının denizlerimizde uygulanması konusunun da yapılan görüşmelerde masaya yatırıldığını söyleyerek, ileriki günlerde bu konu ile ilgili olarak TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan teknik ekip geleceğini söyledi.

MOBİL LABORATUAR ARACI

Ataoğlu denizlerden numune alınarak anında tahlil yapma imkanı sağlayacak olan Mobil Laboratuar konusunda da Bakanlığın Mobil Laboratuar aracına ihtiyacı olduğunu, bu aracın alınması ve KKTC'ye hibe edilmesi için gerekli talimatları TC Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un verdiğini söyleyerek, kendisine teşekkür etti.

KURTULMUŞ, AVCI VE TOPÇU GÖRÜŞMELERİ

Geçtiğimiz dönemlerde TC Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan Numan Kurtulmuş'un Ak Parti Genel Başkan Vekili görevine getirilmesi, Nabi Avcı'nın Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi AGİTPA'nın 27. Dönem Türk Grubu Başkanlığı'na seçilmesi ve Yalçın Topçu'nun ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı görevine getirilmesi sebebi ile kendilerini tebrik eden Ataoğlu, ülke turizminin gelecekteki plan ve projeleri hakkında kendilerine bilgiler sundu.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.