ALSANCAK
okuma süresi: 4 dak.

Lapta ve Alsancak'ta halk, "Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil" diyerek isyan etti

Lapta ve Alsancak'ta halk, "Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil" diyerek isyan etti

Alsancak-Lapta Anayolu'nun yıllardan beri devam eden sorunun giderilmesi için Kuzey Batıyı Kalkındırma Hareketi (KBKH) önderliğinde bölge halkı dün "Ya bir yol bul, ya bir yol aç ya da yoldan çekil" sloganı ile yola döküldü.

Yayın Tarihi: 19/10/18 07:30
okuma süresi: 4 dak.
Lapta ve Alsancak'ta halk, "Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil" diyerek isyan etti
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Kuzey Batıyı Kalkındırma Hareketi (KBKH), Girne bölgesinde bölge halkını canından bezdiren Alsancak-Lapta anayolunun yapılması için dün Çıkarma Plajı önünde eylem düzenledi. Yıllardan beri 5 kilometrelik yolu 45 dakika da aşabildikleri gerekçesi ile sorun yaşayan bölge halkı dün 16:00 sıralarında sokağa döküldü.

Ya bir yol bul, ya bir yol aç ya da yoldan çekil" sloganı ile Lapta ve Alsancak Belediyeleri öncülüğünde yapılan eylemde halk yolu kapattı. Eylemciler bir süre araçların geçişine izin vermezken, trafik akışı bir süreliğine durdu. Zaman zaman araç sürücüleri ile eylemciler arasında sözlü tartışma yaşandı.

Bölge halkı "Yol Medeniyettir", Vaat değil yol istiyoruz", "Yol çilesi canımıza tak etti", "Vakit nakittir","Ulaşım olmadan turizm olmaz", "Yollarda ölmek istemiyoruz" gibi pek çok yazılı pankartla çile haline gelen yolun yapılmamasını protesto etti.

Eylemde konuşan Lapta Belediyesi Başkanı Mustafa Aktuğ, Fırat Ataser bölge halkının sorunlarını gidermek için el ele ve sırt sırta çalışacaklarını dile getirirken, öncelikli olarak bölge halkının en büyük sorunu olan Lapta- Alsancak Anayolu sorununu çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.

AKTUĞ: "BÖLGE HALKI 8 YILDIR BU YOLUN ÇİLESİNİ ÇEKİYOR"

Eylemde konuşan Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, bölge halkının 8 yıldan beri yolun çilesini çektiğini kaydetti. "Bizler sadece yol için değil, bölgenin gelişmesi için el ele, sırt sırta, omuz omuza sizlerle olacağız" diyen Başkan Aktuğ, önceliğin Lapta- Alsancak yolu olduğuna vurgu yaptı. 1 Ekim tarihinden itibaren bu yolu kapatıp eylem yapacaklarını duyurduklarını belirtti. 8 yıldan beri yol sorunun aşılamadığını belirterek, dünyanın böyle bir sorunun hala çözüm bulamamasına kahkaha ile güldüğünü dile getirdi. "Biz sizinle birlikte bu yolun bir an önce yapılmasını istiyoruz" diyen Aktuğ, merkezi hükümete, ilgili bakanlığa ve Başbakan'a bu eylemle çağrı yaptıklarını belirtti. "Bu çağrımızı artık duyun" diyen Aktuğ, özellikle bu yol konusunda erken bir zamanda bir cevap alınmadığı takdirde eylemlerin artarak ve bölge sınırlarını aşarak devam edeceğini duyurdu.

ATASER: "BAKAN SORUNU ANLAMAK İSTEMEZ, ÇÜNKÜ BURADA YAŞAMAZ ÇÜNKÜ BU YOLU KULLANMAZ"

Lapta- Alsancak Anayolu ile ilgili 2011 yılından beri süregelen bir sıkıntı olduğuna dikkat çeken Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, "Kıbrıs sorunu çözülürse sorunumuz da çözülecek raddesine geldi" dedi. Küçük bir sorun olmasına rağmen bakanlığın işini düzgün yapmadığını ifade eden Ataser, "burada suçlu gelmiş geçmiş tüm hükümetlerdir" dedi. 2017 yılında yolun sorunu ile birebir ilgilenmeye başladıklarını anlatan Başkan Ataser, yolun çift şerit yapılabilmesi için alt yapı konusunda aşılması gereken sıkıntıların olduğunu kaydetti. Alsancak belediyesi olarak 2018 yılı Haziran ayına kadar teknik ekip ve dış hizmetle sorunun çözülmesi için birebir ilgilendiklerini belirten Ataser, "bakan bizimle oynadı" şeklinde konuştu. Sorunla ilgili defalarca temaslarda bulunduklarını, ellerini taşın altına koyduklarını söyleyen Ataser, "biz halkın her sorununu kendi sorunumuz gibi gördük, biz halkımızın düzgün yollarda gitmesini istedik. Bakana defalarca gittik sorunumuzu anlattık sıkıntımızı bir türlü anlatamadık. Anlamak istemez. Çünkü burada yaşamaz çünkü bu yolu kullanmaz" dedi. "Biz sizin yapmadığınızı yaparız, sizin beceremediğiniz beceririz" diyen Ataser, eylemin sloganı olan "Ya bir yol bul, ya yol aç ya da yoldan çekil" diyerek bakanlığa seslendi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.