DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Tsipras aynı nakarat... "Kıbrıs sorunu bir istila ve işgal sorunudur"

Tsipras aynı nakarat... "Kıbrıs sorunu bir istila ve işgal sorunudur"

İstifa eden Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias'tan Dışişleri Bakanlığı görevini devralan Başbakan Alexis Tsipras, Kıbrıs sorununa adil ve uygulanabilir bir çözümün, garantilerin, üçüncü ülkelerin müdahale haklarının kaldırılmasını ve işgal güçlerinin geri çekilmesini kapsaması gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 23/10/18 07:40
okuma süresi: 1 dak.
Tsipras aynı nakarat... "Kıbrıs sorunu bir istila ve işgal sorunudur"
A- A A+

Cumartesi günü Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopios Pavlopoulos önünde Dışişleri Bakanı olarak yemin eden Tsipras, Yunan diplomasisinin dizginlerini resmen eline aldı.

Alexis Tsipras yemin töreninde şöyle konuştu:

"Kıbrıs sorununa adil ve uygulanabilir bir çözüm bulunmasına çok yaklaştık. Kotzias, Kıbrıs sorununa çözüm istemediğimiz lekesini üzerimizden kaldırmıştır. Adil ve uygulanabilir bir çözüm herşeyden önce garantilerin, üçüncü bir ülke tarafından müdahale haklarının kaldırılması ve tabii ki işgal güçlerinin geri çekilmesi demektir. Kıbrıs sorunu bir istila ve işgal sorunudur."

Nikos Kotzias da konuşmasında, Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığı süre içerisinde Kıbrıs sorununun gündemini değiştirmeyi başardığını ve konuyu, istila ve işgal olan, güvenlik ve garantiler anlaşmasının kaldırılması, Türk ordusunu geri çekilmesiyle ilgili gerçek zeminine oturttuğunu ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.