İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Arıklı: "TC ile KKTC arasında ciddi bir gerginlik ortamı oluşturuldu"

Arıklı: "TC ile KKTC arasında ciddi bir gerginlik ortamı oluşturuldu"

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda ilk güncel konuşmayı YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, "Kıbrıs Sorunu ve Ülkemizin İçinde Bulunduğu Durum" konusunda yaptı.

Yayın Tarihi: 23/10/18 16:10
okuma süresi: 2 dak.
Arıklı: "TC ile KKTC arasında ciddi bir gerginlik ortamı oluşturuldu"
A- A A+

Arıklı, ülkede Kıbrıs konusunda ciddi gelişmeler yaşandığını söyleyerek, New York temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıcı ile Türkiye yetkililerinin neden görüşemediğini sordu.

TC ile KKTC arasında ciddi bir gerginlik ortamı oluşturulduğunu , Akıncı'nın Türkiye Cumhuriyeti tarafından refüze edilmesinin söz konusu olmadığını ifade eden Arıklı, Akıncı'nın 29 Ekim'de 3. Havalanının açılışı için TC'ye gideceğini anımsattı.

Arıklı, konunun bazı kesimler tarafından suiistimal edildiğine işaret ederek, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'dan konu hakkında açıklama yapmasını beklediklerini kaydetti.

Meclisin bilgilendirilmesi gerektiğine de işaret eden Arıklı, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile görüşmesinin ardından Meclisi bilgilendirmesi gerektiğini söyledi.

Merkezi Cezaevi'nde insan dışı koşullarda yaşam sürüldüğüne de değinen Arıklı, yeni cezaevinin sorunlara çözüm olamayacağına değindi.

Gardiyanların sorunlarını Meclisin gündemine taşıyan Arıklı, mahkumların geri iadesi konusundaki sıkıntılara da değindi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.