İÇ HABERLER
okuma süresi: 9 dak.

UBP Genel Başkanı Özgürgün: "Siyasette azılı düşmanlıklar ve ebedi dostuklar yoktur"

UBP Genel Başkanı Özgürgün: "Siyasette azılı düşmanlıklar ve ebedi dostuklar yoktur"

Gazeteci İncirli'nin "Birine bir kırgınlığınız falan var mı?" şekindeki sorusu üzerine konuşan UBP lideri Özgürgün, " Siyasette azılı düşmanlıklar ve ebedi dostuklar yoktur" dedi.

Yayın Tarihi: 26/10/18 08:15
okuma süresi: 9 dak.
UBP Genel Başkanı Özgürgün: "Siyasette azılı düşmanlıklar ve ebedi dostuklar yoktur"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ertuğrul Senova

Duayen gazeteci Serhat İncirli'nin Kanal T ekranlarında sunduğu 'Günaydın Kıbrıs' isimli programa konuk olan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Gazeteci İncirli'nin "Kurultay süreciniz adeta genel seçim havasında ilerliyor, Girne yolunda dahi propaganda afişleri mevcut neler söylemek istersiniz" sorusuyla başlayan programda, Özgürgün şöyle konuştu:

"Heyecan olması güzel. Ama tabi biraz parti içi seçim olduğunun unutulmaması lazım. Sonuçta UBP'nin kendi seçimi. 12 bin 261 oy kullanma şansıma sahip üye var. Üyelere ulaşma yolu olarak bunu öngörmüş olabilir arkadşlar. Çok da kınamıyorum ama partinin güneminden çıkmamalı. Halkın gündeminde ciddi konular var. Parti zarar görebilir. Biraz dengeli olmak lazım diye düşünüyorum."

"CAS ÇALIŞANLARI İÇİN UBP'NİN ÇÖZÜMÜ VAR... ÇALIŞANLAR BİLİYOR"

CAS çalışanlarının sıkntılarına ilişkin konuşan Özgürgün, UBP'nin bir çözümü olduğunu ve bunu çalışanlarla paylaştıklarını ifade etti. Özgürgün şöyle devam etti:

"CAS çalışanları için bizim fpormüklümüz mevcut. Bu iş çok rahat düzelebilir. Bizim dönemimizde hiç madur edilmediler. Ciddi bir çözüm üretecektik. Erken seçim gelince iş kaldı. UBP'nin net çözümü var bunu da onlar biliyor zaten. Mutlaka UBP yetki aldığı zaman yeniden gündemimize gelecek. Hükümete anlatmadık, CAS çalışanlarına anlattık."

ERKEN SEÇİM... "ELİMİZDE OLAN BİR ŞEY DEĞİL"

Soru üzerine erken seçim konusuna da değinen UBP lideri Özgürgün, "Bu bizim elimizde olan bir şey değil. En son tercih birinci kullanıldı. Bir kaç tercih vardı, bir kaç model vardı fakat son tercih olarak anılan dörtlü koalisyon, ilk tercih olarak kullanıldı" dedi.

KURULTAY SÜRECİ... "DAHA ÖNCE 6 RAKİBİM VARDI, 2'Sİ BAKAN OLDU"

Gazeteci İncirli'nin, "Olası bir durumda yine başkan oldunuz diyelim... Başkanlık için aday olan üç arkadaşı kabineye koymam dermisiniz?" şeklindeki sorusu üzerine konuşan Özgürgün şöyle devam etti:

"2015'i hatırlarsanız böyle bir şey olmadığını göreceksiniz. 6 rakip vardı 2'si bakan oldu hükümette. Öyle olsa marjinal olurduk. Kimin görev alıp almayacağını günü gelince değerlendiririz. Ama bu nedenle görev verilmedi olamaz. Bunu zaten daha önce ıspatladım. Böyle bir tavrım olmadığını zaten gösterdim.

"BİR DEFA KONUŞTUK, 5 DAKİKADA ANLAŞTIK"

Divan başkanlığı konusunda basına düşen 'kriz oluştu' şeklindeki iddiaları yanıtlayan Özgürgün, şöyle konuştu:

"Herhangi bir sıkıntı yoktu zaten. Bir defa konuştuk 5 dakika sonra anlaştık. Daha önce yeni sisteme geçildiğini zaman, biraz sıkıntı yaşanmıştı. 7 bin civarı katılım oldu. Sistem biraz tecrübe istiyor. 3 divanda da İlker Edip'ti divan başkanı ve hiç problem çıkmadı. İlk söylediğim İlker bey devam edebilir oldu. Arkadaşlar İlker beyle devam etmek istemiyoruz dedi. Ben de eş milletvekili koyalım, içinde hukukçu da olsun, başkan da en tecrübeli vekil olsun dedik. Çünkü divanın saygınlığı da önemli. 5 dakika sonra anlaştık. Oy verme programı divanın kararı. Bundan önceki uygulamalrda Cumartesi protokol, faaliyet raporu Cumartesi yapılıyor. Oyklama Pazar günü başlıyor akaşama kadar devam ediyor."

"SİYASETTE KIRGINLIK OLMAZ..."

Parti içi başkanlık yarışına aday olan isimlere bir kırgınlığı olup olmadığına ilişkin soru üzerine konuşan Özgürgün şöyle devam etti:

"Daha önce ilk kurultayda 6 aday vardı.Hiçbiri benim başbakanlığımda bakanlık yapmamıştı. Sayın Sucuoğlu ve Atun hükümetlerde görev verdiğimiz bakan arkadaşlarımız. Bir ekip olarak yola çıkmıştık. Aday olmaları çok normal. Ancak bir ekip olarak yola çıkıldığı zaman sıkıntı yoksa devam etmenin faydalı olacağını düşünüyorum. MYK, PM hepsi ekip. Bu dönrdüncü kurultay. 4 kurultay geçirmiş bir genel başkan olarak devam etmek de istedim ama sonuçta aday olmak istediler. Ekip olarak devam etmenin önemli olduğunu düşünüyoreum. Ama sonuçta siyaset. Siyasette kırgınlık olmaz. Siyasette azılı düşmanlıklar ve edebi dostuklar yoktur. Herkes kendine göre adımlar. Kırılmaya hiç gerek yok. Siyaset yapılır günü gelir sonuca ulaşır.

"NİSAP KESİNLİKLE UBP'NİN GÖREVİ DEĞİL"

Ülke gündemini uzun bir süre oyalayan nisap sorununa ilişkin de konuşan Özgürgün, "Nisap kesinlikle UBP'nin görevi değil. CTP sıfır haklıdır. Bunu bir muhalefet olarak başlatan, gelenek haline getiren CTP'dir. UBP, CTP'nin hükümete gelmesiyle ayni şekilde cevap verecek bir muhalefet olarak kullanmıştır" dedi.

Özgürgün şöyle devam etti:

"Oturduk ve oy birliği ile buna vardık; bu bir muhalefet türüdür. Senin madem ki parlamenter sisteme dayalıdır düzenin, çoğunluğu sağlayamıyorsan olmaz. Hükümetin desteği bulması lazım. Pazartesi yasa yapma, icraat günüdür. İcraat yapacaksan ve desteğin varsa niye getirmiyorsun? Mutlaka özellikle Pazartesi günleri meclisin açılması lazım. Salı günleri nisabı zaten problem etmiyoruz. Benden destek alarak niye icraat yapasın ki? Sen benden 26'yı da bulmak için destek bekleme. Geçen dönemin 4'te üçünü açamadılar. Ya biz ya YDP destek verdi. Muhalefet zaman zaman iyi niyetli davrandı fakat iktidarın böyle bir derdi var. Ciddi bir yasa geçtiğni gören varsa meclisten gelsin bana söylesin böyle ciddi bir yasa geçirdiler diye."

ZAM KONUSU... "BIRAKAYDINIZ DA GÖSTEREYİM SİZE NASIL ZAM YAPILMAZ"

Döviz krizi ve zam konularına da değinen Özgürgün, sıkıntının koalisyon hükümetinde olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Hem beceriksizlik, hem deneyimsizlik hem kooridasyonluık var. Ben şunu net söylüyorum. Biz 2016 Nisan'da geldiğimizde 4.22 idi STG. Yüzde 26 ile sıfır zam hatta ucuzlatma yapmışken, sizce şimdi ucuzlaTma yapar mıydık yapmaz mıydık? Ortadadır. 2017'nin vergi şampiyonu, şimdi zam yaparak rekor kırıyor Kıb-Tek. Bu resmen beceriksizlik.UBP zam yapmadı diye eleştri alıyorsa bu muhteşem bir şeydir. Bırakaydınız da göstereyim size nasıl zam yapılmaz."

KIBRIS SORUNU...

Kıbrıs sorunu konusuna da değinen Özgürgün, Kıbrıs Rum tarafının çözüm niyeti olmadığını savunarak şöyle konuştu:

"Ben Rum tarafının bir çözüm niyeti olmadığını her zaman söyledim. Kıbrıs Türklerini eşit gören bir çözüm niyetleri yok. Biz Kıbrıslı Türkler olarak bir konuda anşaırız. Eşitlik, güvenlik olması lazım. Bir taraf ne bir taraf ne anlıyor. Burada anlaşırsak olur. Eşitlik, iki kurucu eşit devlet olacak. Böyle bit niyeti yok Rum tarafının. Bu omadığı için Kıbnrıs Türk tarafı olarak neyi konuşacağız? Bir çok toplantıya gittik. Hep ayni cevabı aldık. Biz farklı bir şey konuşmadık dışarıda ama hep ayni cevabı aldık; azınlık hakları. Bu kafada nasıl bir anlaşma yapacağız? Her şey hazır olduğu yerde da yapamadık. Görüşme için görüşmenin anlamı yok."

ÇALUDA OLAYI... "BEN BUNUN ALTINDA SİYASET ARARIM"

Bir milletvekili bundan 5 sene öönce Özel Kalem Müdürü olarak bir şeye imza atmış, vekil değilken bu konu hiç konuşulmamış, vekil olmuş; hop seni yargılayacağız dediler. Siz 5 senedir neredesiniz? Bu çok manidardır. Ben bunun altında siyaset ararım.

"CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞINA 2025'DE BELKİ KATILIRIM"

Son olarak 2323 Genel Seçimlerinde vekil adayo olmayacağını belirten Özgürgün, "2020'de Cumhurbaşkanlığı adayı değilim. Belki 2025'de katılırım. Koalisyon hükümeti hep gidecek değil. UBP bir şekilde iktidara gelirse, durup Cumhurbaşkanlığı yarışına girmem. Çünkü bana görevden, sorumluluktan kaçmak gibi gelir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.