TURİZM
okuma süresi: 4 dak.

KITOB Başkanı Özboğaç: "Akdeniz turizminde Kuzey Kıbrıs hakkını alamıyor"

KITOB Başkanı Özboğaç: "Akdeniz turizminde Kuzey Kıbrıs hakkını alamıyor"

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) otellerin eylül ayı doluluk oranlarını açıkladı. Tüm otellerin Eylül doluluk oranı ortalaması yüzde 60 olarak kaydedildi.

Yayın Tarihi: 28/10/18 09:00
okuma süresi: 4 dak.
KITOB Başkanı Özboğaç: "Akdeniz turizminde Kuzey Kıbrıs hakkını alamıyor"
A- A A+
  • Doluluk oranlarını Kıbrıs Postası'na değerlendiren KITOB Başkanı Fethi Özboğaç, "Yüzde 60 hedeflenen rakam değil" dedi. Turizme ayrılan teşvikin çok düşük olduğunu aktaran Özboğaç, "Çok kaliteli tesislerimiz, tarihimiz, doğamız var, buna rağmen Akdeniz turizminde Kuzey Kıbrıs hakkını alamıyor" ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Postası - Rahmican ÇALIŞKAN

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği otellerin eylül ayı doluluk oranlarını açıkladı. Kıbrıs Türk Otelciler Birliği'ne üye otellerin Eylül 2018 ayı doluluk oranları:KITOB' un; otel sınıfına giren ve 1'den 5'e kadar yıldız taşıyan oteller ile turistik bungalovlar, tatil köyleri, butik, apart otel ve özel belgeli otellerden oluşan üyelerin, Eylül 2018 ayı grafiğine göre; 5 yıldızlı büyük tesislerin dolulukları %66 oranında oldu, geçtiğimiz ağustos ayına göre yüzde 3 oranında bir düşüş gerçekleşti. Küçük otellerin doluluk oranı yüzde 54 oldu, geçtiğimiz aya göre yüzde 2 oranında bir artış oldu. Tüm otellerin Eylül doluluk oranı ortalaması ise yüzde 60 oldu, geçtiğimiz aya göre oran aynı düzeyde kaldı.

ÖZBOĞAÇ: "YÜZDE 60 HEDEFLENEN RAKAM DEĞİL, 'KIŞ OPERASYONU' BAŞLADI"

Eylül ayı otellerin doluluk oranlarını Kıbrıs Postası'na değerlendiren Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Başkanı Fethi Özboğaç, "Yüzde 60 hedeflenen rakam değil" dedi. Ekim ayında daha fazla doluluk beklediklerini kaydeden Özboğaç, "Alman gruplara yönelik 'Kış operasyonu' başladı" ifadelerini kullandı. Türkiye pazarında düşüş olduğuna işaret eden Başkan Özboğaç, "Bunun nedeni; Türkiye serbest piyasasındaki dalgalanma ve ekonomik sıkıntılardır" ifadelerini kullandı.

"AKDENİZ TURİZMİNDE KUZEY KIBRIS HAKKINI ALAMIYOR"

Turizme ayrılan teşvikin çok düşük olduğunu aktaran Özboğaç, "Turizm örgütü kurmak lazım" diyerek, sektörün yıllardır doğaçlama ilerlediğini savundu. "Çok kaliteli tesislerimiz, tarihimiz, doğamız var" ifadelerini kullanan Fethi Özboğaç, buna rağmen Akdeniz turizminde Kuzey Kıbrıs'ın hakkını alamadığına dikkat çekti.

"KOMŞUMUZ İYİ RAKAMLARA ULAŞIRKEN BİZDEKİ TABLO ÜZÜCÜ"

Küçük tesislerde, İngiliz pazarında gerileme kaydedildiğini vurgulayan Özboğaç, Güney Kıbrıs'ın 1,5 milyon İngiliz turiste ev sahipliği yaptığını, bizde ise bu rakamın 50 bin civarında olduğunu söyledi ve bunun en büyük nedeninin 'ulaşım eksikliği' olduğunu savundu. İngiliz pazarının gövde pazar olduğunun altını çizen Başkan Özboğaç, "Komşumuz iyi rakamlara ulaşırken bizdeki tablo üzücü" diye konuştu.

"TURİZMDEN ELDE EDİLEN KAZANÇTAN 'TANITIM' İÇİN DAHA FAZLA BÜTÇE AYRILMALI"

Ülkemizin en büyük gelir kaynağının turizm ve yükseköğrenim sektörü olduğunu hatırlatan Özboğaç, turizmde doğru tanıtım olursa daha yüksek gelirlere ulaşılabileceğini kaydetti. "Turizmden elde edilen kazançtan 'tanıtım' için daha fazla bütçe ayrılmalı" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.