İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Töre: "Aplıç ve Derinya kapılarını açmış olmak çok da önemli bir şey değil"

Töre: “Aplıç ve Derinya kapılarını açmış olmak çok da önemli bir şey değil”

Meclis Başkan Yardımcısı ve UBP milletvelekili Zorlu Töre, Ada TV'de katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 01/11/18 10:48
okuma süresi: 2 dak.
Töre: “Aplıç ve Derinya kapılarını açmış olmak çok da önemli bir şey değil”
A- A A+
Kıbrıs Postası

Töre, katıldığı programda, mevcut hükümeti ve Cumhurbaşkanını hedef alarak, çözüm süreci adı altında zamanında verilen mücadelelerin hiçe sayıldığını vurgulayarak, çözüm süreci adı altında hiçbir taviz vermemek gerektiğini, Rumların bizden istediği toprakları kati suretle vermeyeceğimizi belirtti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Akıncı'nın da yaklaşık 1 yıl gibi bir görev süresinin kaldığını aktaran Töre, Akıncı'nın görevi boyunca pek bir şey yapamadığını, Aplıç ve Derinya kapılarını açmanın da çok da büyük bir adım olmadığını söyledi.

Töre ayrıca şunları aktardı:

"Zamanında meşru olan Kıbrıs Cumhuriyeti'ni işgal eden taraf Rumlardır, şimdi ise düştüğümüz durum, Rumların bizi işgalci göstermesidir. Şimdiki hükümet gerçekleştirdiği çözüm süreciyle 20 Temmuz'u ve zamanında gerçekleşen katliamları görmezden geliyor.

Ne konuda taviz verebiliriz ki? Annan Planı'ndaki haritayı istiyorlar hala, biz böyle bir şeye izin veremeyiz.

Akıncı'nın yaklaşık olarak bir yılı kaldı ve görevi boyunca o da çözüm adı altında herhangi bir şey yapamamıştır. Aplıç ve Derinya kapılarını açmış olacak ama o da çok önemli bir şey değil zaten."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.