EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ'lü akademisyenler "Woodle" ile Görme Engelli Çocuk Şenliği'nde

DAܒlü akademisyenler “Woodle” ile Görme Engelli Çocuk Şenliği’nde

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu ve öğretim görevlisi Hare Eminoğlu, görme engelli çocuklar için tasarladıkları uluslararası "A' Design Award" ödüllü "WOODLE" isimli oyuncak ile Görme Engelli Çocuk Şenliği'ne katılıyor.

Yayın Tarihi: 08/11/18 13:34
okuma süresi: 2 dak.
DAܒlü akademisyenler “Woodle” ile Görme Engelli Çocuk Şenliği’nde
A- A A+
Doç. Dr. Çavuşoğlu ve Eminoğlu, Türkiye Cumhuriyeti, İzmir Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne bağlı Atatürk İl Halk Kütüphanesi ile Milli Eğitim Bakanlığı, Aşık Veysel Görme Engelliler İlköğretim Okulu iş birliğinde Dünya Çocuk Kitapları Haftası'nda 14 Kasım 2018, Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan Görme Engelli Çocuk Şenliği'nde "WOODLE" oyuncağı ile görme engelli çocuklarla atölye çalışması yapmak üzere İzmir'e davet almış bulunuyor.

Halk Sanatlar Derneği (HASDER) tarafından hazırlanan WOODLE prototipleriyle ana sınıf ve ilkokul seviyesindeki farklı yaş gruplarından görme engelli çocuklara eğlenceli ve heyecanlı bir deneyim yaşatmak hedefleniyor.

WOODLE, gerek görme engelli gerekse engelli olmayan çocukları ayırt etmeksizin, bir arada oynamalarını sağlayan eğitici bir oyuncaktır. Özellikle 3 yaş ve üzeri çocuklar için düşünülen Woodle'ın her bir setinde iki hayvan bulunmaktadır. Parçalar doğru yazılıp, dizildiğinde doğru hayvan biçimini elde edecek şekilde bir oyuncak kurgulanmıştır.

Woodle'ın hem eğlendirici hem de eğitici bir yöntemle çocuğun gerek bilişsel gerekse de duyuşsal, dil, motor gelişimini oynayarak, dokunarak, okuyarak, yazarak görme ve dokunma hislerini harekete geçireceği düşünülmektedir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.