İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Ekonomist Güngör: "Ödenen vergilerin memura değil, halka geri dönüşü olmalı"

Ekonomist Güngör: “Ödenen vergilerin memura değil, halka geri dönüşü olmalı”

Ulaş Barış, Gündem programında akademisyen Hasan Güngör'ü ağırladı.

Yayın Tarihi: 08/11/18 16:37
okuma süresi: 4 dak.
Ekonomist Güngör: “Ödenen vergilerin memura değil, halka geri dönüşü olmalı”
A- A A+
Kıbrıs Postası TV

Kıbrıs Postası TV'de yayınlanan ve Ulaş Barış'ın sunduğu Gündem programının konuğu olan akademisyen Doçent Doktor Hasan Güngör, uzun zamandır içinde bulunduğumuz ekonomik krizi değerlendirdi.

Türkiye'de yaşanan ekonomik krizin Rahip Brunson ile bir ilgisi olmadığını söyleyen Güngör, olayın ekonomik bir yanı olmamasıyla birlikte, Türkiye'nin bu konuyla ilgili herhangi bir somut adım atmadığını savundu.

"Şu anda Türkiye'de birtakım kampanyalar düzenleniyor fakat bunlar sonuca yönelik değil" diyen Güngör, epeydir bu uygulama var fakat halkın ya da esnafın refah seviyesinde herhangi bir değişiklik görülmediğini belirtti. "80 milyonluk bir ülke için bunun zorlu bir süreç olduğunu kabul ettiğini" aktaran Güngör, enflasyonun mart ayındaki seçimlere kadar düşmeyeceğini düşündüğünü söyledi.

"BİZDEKİ DURUM DAHA VAHİM"

KKTC'de yaşanan durumun çok daha vahim olduğu vurgusunu yapan Güngör, Türkiye'de krize dair ne yaşanırsa bizde iki katının yaşanmaya devam edeceğini, mevcut hükümetin dövizdeki hareketliliğin sürdüğü esnada değil de şimdi harekete geçmesinin gerektiğini savundu.

"TASARRUF ENGİN BİR DENİZ DEĞİLDİR"

"Tasarruf engin bir deniz değildir" diyen Güngör, kemer sıkma politikasının bir yere kadar sürebileceğini bir süre sonra da verilen hizmetin kalitesinin düşeceğini vurguladı.

"ÖDENEN VERGİLERİN MEMURA DEĞİL, HALKA GERİ DÖNÜŞÜ OLMALI"

"Başka vergi çeşitlerini düşünmenin gerekliliğini" savunan Güngör, ödenen vergilerin halka geri dönüşünün olması gerektiğini vurguladı.

Güngör, vergiler konusunda ayrıca memur vurgusu da yaptı:

"Benim ödediğim vergiler sadece memurların maaşına gitmemeli. Yollar sürekli berbat durumda, bir şekilde bu vergiler halka dönebilmeli. Verginin çalışma sistemi bu şekildedir zaten. Kamuda kalifiye çalışan eksiğimiz var. Bu gerçekten büyük bir problemdir çünkü devletin parası bu şekilde boşa gidiyor."

"KTHY MESELESİ BİZİM İÇİN EN BÜYÜK DERSTİR"

Kamu yöneticilerinin öngörüsüz olduğunu söyleyen Güngör, önümüzde KTHY gibi bir örnek varken, piyasaya yapılacak müdahalelerin tartılarak yapılmasının gerekliliğini vurguladı:

"Fiyatları dengeleyebilecek faktörleri denklemden çıkartmamak gerekiyor. Eğer çaresizsen bu konuda, bunun da önlemini alabilmen gerekli."

"DAİ-DAK MESELESİ YANLIŞ AKTARILDI"

DAİ-DAK meselesine de değinen Güngör, binaların halihazırda mevcut olduğunu fakat bu dakikadan sonra hem DAÜ'nün ilkokul ve kolejle uğraşmayacağını hem de kurum olarak da öyle bir şeyin mevcut olmadığını söyledi.

"YÜKSEKÖĞRENİM VE TURİZM BU ADAYI KURTARABİLECEK TEK ŞEY"

Son olarak adanın gelir kaynakları konuşulan programda, elde bulunan imkanları düzgün bir şekilde kullanmamız durumunda turizm ve üniversitelerin, adanın ekonomik durumuna büyük katkı sağlayacağını savunan Güngör, İngiltere'nin dahi yüksek öğrenim pazarının farkında olduğunu ve KKTC olarak, İngiltere ile öğrenci değişim programı gibi etkileşimlerde bulunduğumuzu aktardı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.