İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Yüksek hemşire kadro sayısının artırılması talebi, Denktaş'ın gündemine getirildi...

Yüksek hemşire kadro sayısının artırılması talebi, Denktaş'ın gündemine getirildi...

Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN), Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası yönetimi ile bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 08/11/18 16:46
okuma süresi: 2 dak.
Yüksek hemşire kadro sayısının artırılması talebi, Denktaş'ın gündemine getirildi...
A- A A+
Bugün öğleden sonra bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, KTAMS'ı Genel Başkan Güven Bengihan, KAMU-SEN'i Genel Sekreter Özgür Kıdrışlıoğlu, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası'nı ise Genel Başkan Ali Özgöçmen temsil etti.

Görüşmede, Kamu Sağlık Çalışanları Yasası kapsamında olan 3. Derece Yüksek Hemşire kadro sayısının artırılması talebi dile getirildi.

Mevcut hastane ve sağlık ocaklarında hemşire yetersizliğini hatırlatan sendika temsilcileri, yeni açılacak ve hayati önem taşıyan servislerin birimlerinin güçlendirilmesi içinde hemşire eksikliğinin biran evvel giderilmesinin elzem olduğuna dikkati çekti.

Sendika temsilcileri, Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın sağlığa verdiği değer ve hemşire eksikliğinin giderilmesi için vermiş olduğu talimatların önemine de dikkat çekilerek, bu olumlu davranışı bir adım daha ileriye götürmek adına yapılan son sınavda kadro sayısını artırmayı talep ederek gözle görülen hemşire eksikliğinde, büyük oranda açığı kapatma uğraşını verdiklerini söyledi.

DENKTAŞ:

Maliye Bakanı Serdar Denktaş, sağlık sektörünün ihtiyaçları ve yetkili sendikaların beklentilerini daima önemsediklerini ve gerekli kararların imkânlar doğrultusunda alınacağını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.