GÖZDEN KAÇMAYANLAR
okuma süresi: 2 dak.

Özel Haber... Anastasiadis: Önce Kıbrıslı Türkler, Türkiye ile göbek bağını kesecek..

Özel Haber... Anastasiadis: Önce Kıbrıslı Türkler, Türkiye ile göbek bağını kesecek..

Anastasiadis'in kafasındaki yol haritası #gözdenkaçmadı

Yayın Tarihi: 14/11/18 09:09
okuma süresi: 2 dak.
Özel Haber... Anastasiadis: Önce Kıbrıslı Türkler, Türkiye ile göbek bağını kesecek..
A- A A+
Güney Kıbrıs'ta yayın yapan Sigma önemli bir özel haber yayımladı...

Rum Başkanlık Sarayı'na yakın bir kaynağa dayandırılan haberde, Anastasiadis'in yakın geleceğe ilişkin yol haritası aktarılıyor...

İçerisinde en önemli nokta ise, Anastasiadis'in, Türkiye'nin Kıbrıslı Türklerle bağı kesilerek "güvenlik ve garantilerin" açığa kavuşturulması şartı...

İşte Sigma'nın haberi...

Cumhurbaşkanlığı'ndan (Rum) üst düzey bir kaynak, yeni süreçle birlikte Guterresin 6 parametresinin bir kenara atıldığı şeklinde muhalefet kesimi tarafından eleştirilere,"önce garanti ve güvenlik konularına odaklanarak Guterres çerçevesi, geriye kalanlar sonra" dedi.

Aynı kaynak Türkiye ile Kıbrıslı Türklerin göbek bağı kesilerek güvenlik ve garantiler konusu açıklığa kavuşturulmazsa etkin katılım ve veto gibi konularda tartışma yapılamayacağının, Geçici Özel Danışman Lute'a iletileceğini söyledi.

Görüştüğümüz üst düzey kaynak ayrıca partilerin hem fikir olmamasına karşın adem-i merkeziyetçiliğin sonuna kadar ilerleyeceğini belirtti.

Kaynak "Yani Başkan Anastasiadis Kıbrıs Rum toplumunun menfaatlerine hizmet ettiğine inandığı yöntemle hareket ederek sorumluluğu üstlenmekte kararlıdır." diye konuştu.

Sigma'daki haber #gözdenkaçmadı

Cumhurbaşkanı Akıncı geçtiğimiz akşam düzenlediği basın toplantısında, "Güvenlik ve Garantiler" başlığına değinmezken, yakın zamanda Lute'un geleceğini, ziyaretin önemli olduğunu söylemişti.

Anastasiadis'in bu açıklamalarından sonra Türk Tarafının tavrı ve sürecin nasıl şekilleneceği merak konusu...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.