GÖZDEN KAÇMAYANLAR
okuma süresi: 2 dak.

Akıncı bu kez açık konuştu: Bir deneme daha istiyorum

Akıncı bu kez açık konuştu: Bir deneme daha istiyorum

Yeni açıklamalar #gözdenkaçmadı

Yayın Tarihi: 28/11/18 14:51
okuma süresi: 2 dak.
Akıncı bu kez açık konuştu: Bir deneme daha istiyorum
A- A A+
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, İstanbul'daki temasları sırasında Habertürk'e verdiği mülakat bugün yayımlandı...

Açıklamalarında, Türkiye ile görüş ayrılığını gizlemeyen Akıncı, "Sıkıntı BM parametrelerinde değil, Rum yönetiminin zihniyetinde" dedi.

Akıncı, Muhabirin, " Peki daha açık sorayım, gelinen noktada Türk Dışişleri ile aranızda bir yaklaşım ve strateji farkı var mı? Sorusuna şu yanıtı verdi:

"Ben de açık konuşmayı severim… Sayın Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Crans Montana'dan sonra BM parametreleri ile artık bu işin olmayacağını öngörmeye başladı. Oysa ben suçun BM parametrelerine yüklenmesinin anlamsız olduğunu düşünüyorum. BM parametreleri kötüdür" dediğimizde yerine bir şey koymamız lazım" dedi...

Akıncı, "Üniter devleti biz istemiyoruz, iki ayrı devleti de Rumlar kabul etmiyor, dönüp dolaşıp federal çözüme geliyoruz. Ben mantığın, aklın, ve BM çerçevesinin getirdiği şartlarda, belki aylarla ölçülebilecek bir zaman diliminde bir deneme daha yapılması gerektiğini söylüyorum. Bakın benim kadar "Bu işin ucu açık olamaz" diyen başka bir siyasetçi olmadı. Altını çiziyorum; her ne pahasına olursa olsun bir çözüm değil... Kıbrıslı Türklerin siyasi eşitliğini gözetmeyecek, özgürlüğünü, güvenliğini içermeyecek olan bir maceraya asla girmem" diye konuştu...

Akıncı, "Sıfır asker sıfır garanti söylemine karşıyız biz. Bu maksimalist tavra karşıyız" ifadelerini de kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.