İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

İngiltere Merkez Bankası'nın 'anlaşmasız' Brexit senaryosu: "Ekonomi yüzde 8 küçülebilir"

İngiltere Merkez Bankası'nın 'anlaşmasız' Brexit senaryosu: "Ekonomi yüzde 8 küçülebilir"

İngiltere Merkez Bankası, anlaşma olmadan Brexit'in gerçekleşmesi durumunda ülkenin para biriminin ciddi değer kaybedeceği ve küresel finansal kriz döneminden daha kötü ekonomik durgunluğa girilebileceği bir senaryoyu kamuoyu ile paylaştı.

Yayın Tarihi: 29/11/18 08:40
okuma süresi: 2 dak.
İngiltere Merkez Bankası'nın 'anlaşmasız' Brexit senaryosu: "Ekonomi yüzde 8 küçülebilir"
A- A A+

Ortaya koyulan senaryo ile, böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde, ilk etapta İngiltere ekonomisinin yüzde 8 oranında daralabileceği, ev fiyatlarının 3'te bir oranında değer kaybedebileceği kaydedildi.

En kötü senaryoya göre, sterlin dolar karşısında yüzde 25 değer kaybedebilir.

Merkez Bankası başkanı Mark Carney yaptığı açıklamada, "Bunlar tahmin değil, senaryo. Neyin olma ihtimali olduğundan çok, neyin olabileceğini ortaya koyuyorlar." dedi.

Carney, Brexit'in etkilerinin ne olacağı konusunun ise, sürecin nasıl yönetileceğine, şiddetine ve İngiliz ekonomisinin dışa açıklığının azalmasının ne kadar hızlı bir etki yapacağına bağlı olduğunu açıkladı.

Merkez Bankası'nın ortaya koyduğu "anlaşma olmayan Brexit" senaryosunda şu başlıklar öne çıkıyor:

Gayri Safi Yurtiçi Hasıla yüzde 8 azalması, ev fiyatlarının yüzde 30 değer kaybı, Sterlinin dolar karşısında yüzde 25 değer kaybı, işsizliğin yüzde 7.5'a çıkması, enflasyonun yüzde 6.5'a çıkması, faizlerin yüzde 4'e ulaşması.

Yapılan açıklamada, senaryonun İngiltere Avrupa Birliği'nden ayrıldıktan sonraki beş yıllık bir dönemi ele aldığı kaydedildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.