ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Yüzlerce genci zehirleyemeden yakalandılar

Yüzlerce genci zehirleyemeden yakalandılar

Mağusa'ya bağlı Yeniboğaziçi'ndeki bir eve uyuşturucu olduğu ihbarı üzerine operasyon düzenleyen narkotik ekipleri 368 adet extacy ele geçirdi. 5 kişi tutuklandı.

Yayın Tarihi: 30/11/18 07:30
okuma süresi: 4 dak.
Yüzlerce genci zehirleyemeden yakalandılar
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Yeniboğaziçi'nde önceki gün Muzaffer Girgin'e ait evde uyuşturucu madde olduğu yönünde ihbar alan Narkotik ekipleri harekete geçerek, söz konusu adrese operasyon düzenledi.

Operasyonda polis ekipleri evin yatak odasında 368 adet extacy türü uyuşturucu hap ele geçirdi.

Narkotik polisleri, önce operasyon sırasında evde bulunan Mustafa Kemal Karaaslanı ve Recep Kaptan'ı tutuklarken, operasyon sırasında eve gelen Muzaffer Girgin ile İbrahim Görkem Güvener de tespit edilerek tutuklandı. Polis, yürütülen soruşturma kapsamında zanlılar Karaaslan ve Kaptan'ın söz konusu uyuşturucu maddeleri zanlı Yaman Damlu'nun aracılığı ile KKTC'ye ithal ettiklerini itirafta bulunduklarını açıkladı.

Mahkeme yürütülen soruşturmanın salimen devam edebilmesi için zanlıların 1'er gün poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Suçla bağlantısı olduğu tespit edilen 1 kişi de polis ekipleri tarafından aranıyor.

UYUŞTURUCU HAPLARI İTHAL ETTİKLERİNİ İTİRAF ETTİLER

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hasan Selvili mahkemede verdiği ifadesinde, 28 Kasım 2018 tarihinde Yeniboğaziçi köyünde bir evde uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğin mahkemeye aktardı.

Aynı tarihte söz konusu adrese gidip kapıyı çaldıkları zaman evin içerisinden koşuşturma seslerinin geldiğini söyleyen Selvili, olması muhtemel uyuşturucu maddelerin yok edilmesini önlemek amacı ile makul güç kullanılarak eve girildiğini kaydetti.

Zanlı Mustafa Kemal Karaaslan'ın kapının yanında zanlı Recep Kaptan'ın ise yatak odasında tespit edildiğini belirten Selvili, her iki zanlının da huzurunda yapılan arama Kaptan'ın bulunduğu yatak odasında, komodin üzerinde 368 adet extacy türü uyuşturucu hapların bulunup emare alındığını söyledi.

Operasyon sırasında eve gelen zanlı Muzaffer Girgin ve İbrahim Görkem Güvener'in de mahkeme emri ile tutuklandığını söyleyen Selvili, zanlı Karaaslan ve Kaptan'dan yapılan soruşturmada söz konusu uyuşturucu maddeleri zanlı Yaman Damlu aracılığı ile KKTC'ye ithal ettiklerinin öğrenildiğini mahkemeye aktardı. Evde yapılan aramada uyuşturucu maddelerin muhafazasında kullanılan üzerleri jelatinli poşetlerinde mutfakta bulunup emare alındığını ifade eden polis memuru, zanlı Yaman Damlu'nun aynı gün tespit edilerek tutuklandığını kaydetti.

Soruşturmanın kısa süre önce başladığına ve alınması gereken ifadeler olduğu vurgu yapan Selvili, suçla bağlantısı olduğu tespit edilen 1 şahsın da arandığını belirterek zanlıların yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu kalmalarını talep etti.

Mahkemede söz hakkı tanınan zanlılardan Muzaffer Girgin, aracında ve üzerinde uyuşturucu madde bulunmadığı beyanlarında bulundu ancak hiçbir zanlı haklarındaki tutukluluk süresi talebine itirazda bulunmadı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.