ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kapalı Maraş'tan hırsızlık davasında ek tutukluluk

Kapalı Maraş'tan hırsızlık davasında ek tutukluluk

Kapalı Maraş'tan çalmakla suçlandıkları reklam tabela ve afişlerini Rum vatandaşı bir şahsa satmaya çalıştıkları sırada suçüstü yakalanan Mustafa Çelik ile Uzman asker Adil Erden'in tutukluluk süresi yeniden uzatıldı.

Yayın Tarihi: 04/12/18 07:30
okuma süresi: 3 dak.
Kapalı Maraş'tan hırsızlık davasında ek tutukluluk
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Kapalı Maraş'tan sirkat etmekle suçlandıkları çok sayıdaki reklam afişleri ve tabelaları bir Kıbrıslı Rum'a satmaya çalıştıkları sırada suçüstü yakalanan zanlı Mustafa Çelik ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nda uzman asker olan Adil Erden hakkındaki soruşturma devam ediyor.

"Sirkat" ve "Kanunsuz mal tasarrufu" suçlamaları ile ilgili olarak haklarındaki tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'ne çıkarılan zanlılar, polisin devam ettiği soruşturma nedeni ile 4 gün daha tutuklu kalacak.

POLİS SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Löğmen Yücetürk mahkemede verdiği ifadesinde, 24 Kasım 2018 tarihinde Mağusa Polis Müdürlüğü Cürümleri Önleme Şubesi ekiplerinin almış oldukları bir ihbar üzerine Korkuteli'nde zanlı Mustafa Çelik'in evi önüne gittiklerini söyledi. Polis ekiplerinin gittiği sırada zanlı Çelik ile zanlı Adil Erden'in yanlarında bulunan bir Rum vatandaşının MKE 867 plakalı aracına ellerindeki tahtadan ve sacdan mamul tabelaları yerleştirdikleri sırada tespit edildiklerini belirten Yücetürk, olay yerinde yapılan kontrolde 4 adet sacdan yapılmış Rumca yazılı reklam tabelaları, 10 adet tahta üzerinde Rumca yazılı reklam afişleri, 1 adet sandık, 12 adet cam şişe tespit edildiğini belirten tahkikat memuru, zanlı Çelik'in evinde yapılan aramada ise 15 adet üzerinde Rumca yazılı cam şişe ve karakalem çizili bayan portresi bulunduğunu açıkladı.

Asker kontrolünde bulunan Kapalı Maraş'taki dükkanların, ofislerin ve binaların asker tarafından sürekli olarak kontrol edildiğini belirten Yücetürk, zanlıların tasarrufunda bulunan şişe, tabela, portre, resim gibi emarelerin Kapalı Maraş içerisinde 3 ayrı dükkandan alındıklarının Kapalı Maraş'ta görevli bir astsubay tarafından tespit edildiğini açıkladı. Tahkikat memuru, zanlıların tasarruflarındaki emarelerin askere gösterildiğini ve askerin konu malzemelerin nerelerden alındığını tespit ettiğini, polise tek tek yerlerini gösterdiğini ve olay yeri inceleme uzmanı tarafından da tabelaların söküldüğü yerlerin fotoğraflandığını açıkladı.

Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiğini belirten polis memuru Löğmen Yücetürk, soruşturmanın selameti açısından zanlıların tutukluluğunun devam etmesini talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.