İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

Brexit öncesi İngiliz Parlamentosu'nda "zıtlaşma"

Brexit öncesi İngiliz Parlamentosu'nda "zıtlaşma"

İngiltere'de Theresa May hükümeti, Brexit Anlaşmasının Parlamento'da oylanması öncesinde kritik bir oylamayı kaybetti.

Yayın Tarihi: 05/12/18 08:04
okuma süresi: 2 dak.
Brexit öncesi İngiliz Parlamentosu'nda "zıtlaşma"
A- A A+
Hükümetin Brexit konusunda Parlamento'nun işlemesini engellediği iddiasıyla gündeme getirilen "Parlamento'yu aşağılama" önergesi, 293'e karşı 311 oyla kabul edildi.

Oylama, muhalefet partilerinin ortak başvurusuyla gündeme alınmıştı. May hükümetini dışarıdan destekleyen Kuzey İrlanda'nın aşırı sağ ve İngiltere ile birlik yanlısı olan Demokratik Birlik Partisi'nin (DUP) 10 milletvekilinin oylamada muhalefet ile hareket ettiği belirtiliyor.

Muhalefet partilerinin girişimi, İngiltere Başsavcısının, Brexit Anlaşması konusundaki hukuki görüşünün bütününü "Milli Güvenlik" gerekçesiyle yayımlamaktan kaçınmasının ardından gelmişti.

Muhalefet, hukuki görüşün tam metninin Brexit Anlaşmasının oylanmasından önce yayımlanmasını talep ediyor. Bugünkü oylamadan sonra hükümetin hukuki görüşü yayımlaması gerekiyor ancak zamanlamayla ilgili olarak yarın açıklama yapması öngörülüyor.

Bu sonuç, 11 Aralık'ta oyalamaya sunulacak Brexit Anlaşmasının kaderine ilişkin önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor. Siyasi gözlemciler, May hükümetinin anlaşmayı Parlamento'dan geçirme ihtimalinin çok düşük olduğunu belirtiyor.

İngiliz Parlamentosu, Brexit Anlaşmasını oylamadan önce 5 gün süreyle tartışacak. İlk tartışma oturumu bugün yapılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.