BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Yandex, ilk akıllı telefonu Yandex.Phone'u tanıttı

Yandex, ilk akıllı telefonu Yandex.Phone'u tanıttı

Rus internet devi Yandex, Android sistemi kullanarak geliştirdiği ilk akıllı telefonunu kamuoyuna tanıttı.

Yayın Tarihi: 05/12/18 18:50
okuma süresi: 2 dak.
Yandex, ilk akıllı telefonu Yandex.Phone'u tanıttı
A- A A+

Rusya ve eski Sovyet ülkelerinde en çok kullanılan arama motoru olan Yandex, Google karşısında pazar payını korumak için geliştirdiği mobil uygulamaların ötesine geçerek ilk kez akıllı telefon üretti.

Yandex.Phone adı verilen telefon, yarın Rusya'da sadece internet üzerinden satışa sunulacak. 17.990 rubleden (269 dolar) satılacak telefon, Android sistemiyle çalışıyor. Yandex'in ödeme, müzik, harita, taksi ve yiyecek uygulamaları telefona yüklü olarak kullanıcılara sunulacak.

?APPLE VE SAMSUNG GİBİ DEV MARKALARA RAKİP OLMASI BEKLENİYOR

Yandex yetkilisi Fyodor Yejov, Yandex.Phone'u Rus kullanıcılara günlük rutin işlerini daha iyi yönetmelerini sağlayacak tüm yerelleştirilmiş araçları kapsayan bir akıllı telefon sunmak için geliştirdiklerini ifade etti.

?Yandex'in gelişiminde büyük bir aşama olarak görülen ve Apple, Samsung ve Huawei gibi devlere rakip olması beklenen Yandex.Phone'un, üretiminin Çin'de yapılacağı belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.