İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

MDP: "Bereket felakete, felaket de cinayete dönüştü!"

MDP: “Bereket felakete, felaket de cinayete dönüştü!”

Milliyetçi Demokrasi Partisi yaşanan felatle ilgili açıklamada bulundu.

Yayın Tarihi: 06/12/18 15:16
okuma süresi: 3 dak.
MDP: “Bereket felakete, felaket de cinayete dönüştü!”
A- A A+
MDP'den yapılan açıklama şu şekilde:

"Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) olarak, ülkemizde yaşanan sel felaketleri ve bunun neticesinde de hayatlarını kaybeden 4 insanımızın olduğu gerçeği ile güne uyanmaktan büyük üzüntü duyuyoruz.

Bu sözde doğal, özde ise ihmalkarlık neticesi oluştuğuna inandığımız felakette hayatını kaybeden 4 insanımıza Allahtan rahmet, acılı ailelerine ise sabırlar diliyorum.

Başta Girne ve çevresi olmak üzere, ülkenin dört bir yanında gerek dere taşmaları, gerekse altyapı eksikliğinden ötürü araç, ev ve işyerleri zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, MDP olarak bu işin sorumlularının peşini bırakmayacağımızı da belirtmek isterim.

Daha dün "Allah'ın Bereketi Neden Felakete Dönüyor?" diye sormuş ve "Beceriksiz ve plansız bir şekilde, topluma hizmet vermekten uzak popülist yaklaşımlar ve paliyatif çözümler ile günü kurtaran bürokratların, sırça köşklerinden çıkmaları ve halka kalıcı hizmet götürmeleri gerekmektedir." demiştik.Üzülerek gördük ki, dün gece felaketin yanına bir de toplu cinayet eklenmiştir.

Konu ile ilgili olarak partimize ulaşan bazı ciddi bilgiler ışığında buradan Ulaştırma Bakanına ve Karayolları Dairesi yetkililerine sormak isterim : "Girne-Lefkoşa yolunun yenileme çalışmaları sırasında, ciklos mevkiinde yol genişletme çalışması altında dere yatağına dolgu yapıldığı bilgisi doğru mudur? Doğru olmadığını iddia edecekseniz, su akarının asfalt seviyesinin üzerine çıkmasını nasıl açıklıyorsunuz?"

Ulaştırma bakanlığından beklentimiz, bu hususta ivedi bir soruşturma başlatılması ve bu akıl almaz ihmalkarlık ve iş bilmezlik neticesi 4 vatandaşımızın hayatını kaybetmesinin hesabının derhal ilgili kişi ve kurumlardan sorulmasıdır.

Yinelemek isterim ki, meteoroloji dairesinin günler öncesinden uyarmasına karşın hiçbir yetkili dersini çalışmamış, bu durumun yaşanmasının önüne geçecek tedbirleri almamıştır. Hükümet yetkilileri, tedbir almayıp bu felaket durumunu yaratan bürokratlar ve firmalar için hiç gecikmeden soruşturma açmalı ve sorumluların gerekli cezai müeyyidelere çarptırılması doğrultusunda ivedi adımlar atmalıdır.

Bununla birlikte, özde değil sözde "Sosyal Devlet" olduğumuzu göstermek adına, hükümet yetkililerini bu afette zarar gören tüm vatandaşlarımızın yaralarını hiç vakit kaybetmeden sarmak üzere göreve davet ediyorum!

Son 2 gündür canla başla çalışan başta sivil savunma ekipleri olmak üzere, itfaiye ve polis teşkilatlarına teşekkür eder, Yüce Allah'ın bizlere böylesi felaketleri bir daha göstermemesini dilerim."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.