EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Akpınar, Hükümeti eleştirdi: "Ne veriyorsunuz ki, almak istiyorsunuz?"

Akpınar, Hükümeti eleştirdi: “Ne veriyorsunuz ki, almak istiyorsunuz?”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, Sosyal Medya üzerinden yaptığı açıklamasında; Hükümetin vergilendirme yasa tasarısı ile KKTC'nin ayakta durmasını ve ülke tanıtımını yapan ilk kurulan üniversitelerin hedef alınmasının bir akıl tutulması olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 06/12/18 15:24
okuma süresi: 3 dak.
Akpınar, Hükümeti eleştirdi: “Ne veriyorsunuz ki, almak istiyorsunuz?”
A- A A+
Akpınar açıklamasında, Yeni kurulan üniversitelere böylesi bir imtiyaz gereği duyulmasının gereği ne?" sorusunu sorarak şunları söyledi;

"Bugün 3. kez Lefkoşa'ya gidiyorum. Son YÖDAK Toplantısında aldığım haber, kaç gündür yağan yağmur ve sel felaketinin ötesinde bir Felaket. KKTC de ilk kurulan üniversiteler hedef alınarak bir yasa değişikliği hazırlandı. İlk açıklamayı Dışişleri Bakanımız Sayın Özarsay yaptı. Açıklamada Devletin kayıplarını engellemek ifadesi kullanıldı.

Bakanlar Kurulumuza soruyorum;
1) KKTC'nin Dış Dünya tanıtımını yapan, saygınlığını her alanda artıran kim?
2) KKTC'nin her alanda Dünya ile eş zamanlı medeni değerlerde var olmasını sağlayan kim?
3) KKTC'nin öncü sektörü ne?
4) KKTC'nin ekonomik ve her alanda gelişiminin arkasında ki kim? Sanat, Kültür, Eğitim, Sağlık, Spor vs vs kim?
5) Bugün gururla söylediğiniz ve Güney Kıbrıs karşısında önde olduğumuz (bugün için) tek sektör ne?
6) Halkımızın her alanda, sadece ekonomik olarak değil; tüm alanlarda hizmet alabildiği sektör ne?
7) Sosyal Sorumlulukları ile tüm alanlarda oluşturduğu katma değerlerle, KKTC'yi geleceğine hazırlayan sektör ne?
8) Binlerce gencimize verdiği burslarla, mesleki yeterlilikte onları geleceğe hazırlayan sektör ne?
9) KKTC adı altında ARGE ve Araştırma Merkezlerini bünyesinde barındıran sektör hangisi?
10) Kusura bakmayın ama bugüne kadar ayakta kalmayı başaran; sürdürülebilir, ticari olmayan, kamu hizmeti veren ve Kıbrıs Türkü'nün yatırımcı olarak tüm insiyatifini kullandığı hangi sektörünüz var?
11) Sayın. Başbakan'ım, Değerli Bakanlarım. Bu yanlış açılım ve düzenlemenizden vazgeçin.

TC Üniversiteleri kendi devletlerinden aldıkları katkı, destek ve değer ölçümlerine bakın. Siz sizin üniversitelerinize ne veriyorsunuz? Biz Dünya ile rekabet ediyoruz. Güney Kıbrıs'ın tüm Ambargo ve İzolasyonları ile uğraşıyoruz. Binlerce mezunumuz ile ülkemizi tüm dünyada temsil ediyoruz; var ediyoruz ve tanıtıyoruz. Değerli Bakanlarım; Biz elimizden geldiğince tüm yatırım ve açılım riskleri ile var olmaya, ülkemizin uluslararası yüzü olarak dünya ile küresel yükseköğretim hareketinde yarışmaya çalışıyoruz. Ne veriyorsunuz ki almak istiyorsunuz? Binlerce insanımız üniversitelerimizde hayat buluyor; geçim sağlıyor. Yeni kurulan birkaç üniversiteye imtiyaz sağlayacaksınız diye, üniversitelerin gelirlerinden yani öğrenci harçlarından vergi alarak kayıplarınızı gideremezsiniz. Beni sakın yanlış anlamayın; ancak tüm bakanlarımızın da ayni görüşte olduğunu düşünmüyorum. Şahsımı ve üniversitemi direk ve veya dolaylı hedef almak isteyebilirsiniz. Ben 35 yılımı verdim. Bu günlere; yüksek öğretimde ülkemizi nasıl getirdiğimizi, en iyi bilenim, Hata yapıyorsunuz!.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.