EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

RDÜ ve KISBÜ arasında akademik işbirliği protokolü çerçevesinde ilk adım atıldı

RDÜ ve KISBÜ arasında akademik işbirliği protokolü çerçevesinde ilk adım atıldı

Bir süre önce Rauf Denktaş Üniversitesi (RDÜ) ile Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi (KISBÜ) arasında imzalanan işbirliği protokolu çerçevesinde iki üniversite kaliteli eğitim verilmesi ve bunun güvencesinin sağlanması konularında yapmayı planladıkları çalışmaların ilkini KISBÜ'da gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 06/12/18 15:36
okuma süresi: 4 dak.
RDÜ ve KISBÜ arasında akademik işbirliği protokolü çerçevesinde ilk adım atıldı
A- A A+
KISBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Tümer'in daveti ile KISBÜ'ya gelen RDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, "Yüksek Öğretimde Kalite Güvencesi ve FIBAA Akreditasyon Standartları" konusunda bir seminer verdi. Seminere Fakülte ve Bölüm Temsilcilerinden oluşan KISBÜ Kalite Güvence Konseyi üyeleri katıldı.

Seminer öncesinde kısa bir konuşma yapan KISBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Tümer, KISBÜ olarak kaliteli eğitim vermenin öncelikli misyonları olduğunu, bu konuda RDÜ ile ilgili işbirliği yaparak verdikleri eğitim kalitesini daha ileriye götüreceklerini ve bugünkü organizasyonun bir ilk adım olduğunu söyledi.

RDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak'inkalite güvence konularındaki bilgi ve tecrübelerinden yararlanmanın bir fırsat olduğunu, Prof. Bıçak'in birçok ülkede, Suudi Arabistan, Bahrain, Lübnan, Türkiye, Kosova'da kurumsal ve program bazında 40'ın üzerinde değerlendirme ve akreditasyonlar yaptığını, söz konusu üniversiteler arasında dünya sıralamasında ilk 200'e giren KingFahd Petrol ve Madencilik Üniversitesi, Bahrain Üniversitesi, Beyrut Arab Üniversitesi, Koç Üniversitesi gibi üniversitelerin bulunduğunu söyledi.

Prof. Bıçak sunumunda, dünyada yüksek öğretime olan talebin artan oranda arttığını, 1950 yılında 6 milyon öğrenci öğrenim görürken bu rakam 2000 yılında 100 milyon ve 2010 yılında da 178 milyon olduğunu, Türkiye'de 2008 yılında 70 üniversite varken bu rakamın 2015'de 180 üniversite ve 2018 yılında da 203 üniversite olduğunu söyledi. Bu artışların bir yansıması olarak da KKTC üniversitelerinde öğrenim gören öğrenci sayılarının 2007'de 43,000, 2012'de 55,000 ve 2017'de de 101,000 öğrenci olduğunu söyledi.

Artan öğrenci sayısına devlet üniversitelerinin, kaynakların kısıtlı olması nedeniyle karşılık verememeleri sonucunda özel yüksek öğretim kurumları devreye girerek bu açığı kapatmaya calışmışlardır.

Ancak, söz konusu özel yüksek öğretim kurumlarının bazılarının para karşılığı diploma vermesi ve bazılarının da kalite yönünden istenilenin altında olması ile, aileler, öğrenciler ve iş çevreleri yüksek öğretim kurumları hakkında güvenilir bilgi istemeye baslamışlardır.

Bunun sonucunda da ulusal ve uluslararası kalite kuruluşları kurularak yüksek öğretim kurumlarını değerlendirip akredite etmeleri gündeme gelmiştir. Söz konusu akreditasyon kuruluşlarının da ayrıca denetimden geçerek "saygın" akreditasyon kurumu olmaları büyük önem arzetmektedir

Prof. Bıçak sözlerine devamla, kalite güvence kurumları ile ilgili Almanya'nın saygın ve önde gelen akreditasyon kurumlarından biri olan ve Hukuk, İşletme ve Sosyal Bilimler Programlarını değerlendirip akredite eden FIBAA'nın standartları çerçevesinde kaliteli eğitim vermekle ilgili konulara değindi.

Bu çerçevede FIBAA'nın 5 başlık altında 65 kriteri ile ilgili bilgi veren Prof. Bıçak, sunumunun sonunda "kaliteli eğitim vermenin rastgele bir iş olmadığını, zekice bir çabanın ürünü olduğunu" söyleyerek, akademik alanda KISBÜ ile ortak calışmaların yararına değindi ve bu ilk adımın atılmasına yardımcı olan KISBÜ Rektörü Prof. Tümer'e teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.