İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Bakan Özyiğit bazı okullarda incelemelerde bulundu

Bakan Özyiğit bazı okullarda incelemelerde bulundu

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, bu sabah Dikmen İlkokulu, Minareliköy Şehit Mehmet Eray İlkokulu, Değirmenlik İlkokulu ve Anaokulu ile Değirmenlik Lisesi'nde incelemelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 06/12/18 16:08
okuma süresi: 3 dak.
Bakan Özyiğit bazı okullarda incelemelerde bulundu
A- A A+
Bakan Özyiğit'e incelemeleri sırasında Bakanlığa bağlı İlköğretim Dairesi Müdürü İlkşen Varoğlu Atik ile Bakanlık İnşaat Birimi Amiri Tankut Rıfkı de eşlik etti.

Özyiğit, bölgelerde gerçekleştirdiği incelemelerde Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirlerile okul yetkililerinden yaşananlar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Cemal Özyiğit incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, "Ülke genelinde yaşanan olumsuzluklardan maalesef bazı okullarımız da etkilenmiştir, ancak çok şükür ki, Daire Müdürlerimizin ülke genelinde okul idareleri ile yaptıkları istişareler ve alınan bilgiler doğrultusunda okullarımızın büyük çoğunluğunda ciddi bir olumsuzlukla karşılaşmadık" dedi.

Özyiğit, ilk yağışların ardından Şehit Mehmet Eray İlkokulu'nda ve Değirmenlik Anaokulu'nda yaşanan sorunlara Eğitim Bakanlığının ilgili birimleri ile Değirmenlik Belediyesi'nin birlikte hemen müdahale ettiğini ve çalışmaların haftasonu da devam ederek okulun çok büyük ihtimalle Pazartesi günü eğitime hazır olacağını ifade etti.

Dikmen İlkokulunun dersliklerinde ciddi sorun olmamakla birlikte okul bahçesinin dağdan gelen sularla birlikte yüzlerce küçüklü, büyüklü taş ve çamurla dolu olduğunu, Dikmen Belediyesi'nin çalışmaları ile birlikte okulun önümüzdeki pazartesi gününe kadar eğitime hazır hale getirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Değirmenlik Bölgesindeki diğer okulları da ziyaret ederek yerinde incelediğini ve ciddi sorun olmadığını belirten Özyiğit, Bakanlığa bağlı Daire Müdürlerinin ülke genelinde okul müdürleri ve bölgedeki yetkililere ulaşarak bilgi aldığını ve istişarelerini sürdürdüğünü kaydetti ve şunları kaydetti:

"Ülke genelinde okullarımızda çok büyük oranda ciddi sorun yaşanmamıştır. Yaşanmaması adına da ciddi bir uğraş verilmektedir. Sorun yaşanan okullarda ise çalışmalar sürmektedir ve herhangi olumsuz bir gelişme olmaması durumunda Pazartesi gününe kadar eğitime hazır hale gelmeleri hedeflenmektedir."

Açıklamasında dün gece maalesef 3 gencimizinhayatını kaybettiğini ve 1 gencimizin de halen kayıp olduğunu anımsatarak, yaşanan bu olaydan ciddi şekilde üzüntü duyduklarını belirten Özyiğit, hayatını kaybedenlere Tanrı'dan rahmet, yaslı aileleri ile sevenlerine ise sabır ve başsağlığı diledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.