EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Prof. Dr. Nadiri, Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu heyetini kabul etti

Prof. Dr. Nadiri, Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu heyetini kabul etti

Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Heyeti, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri'ye nezaket ziyaretinde bulundu.

Yayın Tarihi: 06/12/18 16:38
okuma süresi: 2 dak.
Prof. Dr. Nadiri, Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu heyetini kabul etti
A- A A+
Rektörlük binasında gerçekleşen kabulde konuşan Prof. Dr. Halil Nadiri, UKÜ'nün KKTC'de bulunan 19 üniversite içerisindeki en köklü üniversitelerden biri olduğunu belirterek, üniversitenin çok kültürlü bir ortama sahip olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Nadiri dünyayla rekabet edebilecek bilgi birikimine sahip, gelişmeleri yakından takip eden, bilgi üretebilen, araştırmacı ve alanında uzman olabilecek potansiyele sahip gençleri yetiştirme amacı taşıdıklarını belirterek, "UKÜ bu vizyon ve bakış açısıyla yoluna devam ediyor" dedi.

Nadiri, ayrıca sosyal, kültürel ve sportif anlamda kendisini geliştirmiş gençler yetiştirmek için bölgenin en büyük spor kompleksini oluşturduklarını da sözlerine ekledi. İki yıl önce Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu'nu açtıklarını belirten Prof. Dr. Nadiri, bu yıl öğrencilerinin üçüncü sınıfta olduklarını ve bu alanda birçok spor müsabakasına evsahipliği yaptıklarını açıkladı.

Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkanı Feridun Cevahiroğlu ise merkezi Ankara'da olan konfederasyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Cevahiroğlu, konfederasyonun KKTC'de 10 yıldır temsilciliklerininbulunduğunubelirterek, gençlik ve sportif faaliyetlere katkıda bulunan uluslararası bir kuruluş olduklarını kaydetti.

Başkan Feridun Cevahiroğlu, Türkiye ve KKTC arasındaki gençlik ve sportif faaliyetlere destek vermeyi amaçladıklarını aktararak, sportif alanlarda işbirliklerinin geliştirmek ve olanakları artırmak açısından önemli bir rol oynacağını açıkladı.

Ziyarette her iki kurum tarafından Kuzey Kıbrıs genelinde sporun daha profesyonel bir anlayışta gerçekleştirilmesi için görüş alış verişinde bulunuldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.