İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Erhürman: "Felaketin temel sebebi; derelerle ilgili yetersizlik ve özel mülkiyet"

Erhürman: “Felaketin temel sebebi; derelerle ilgili yetersizlik ve özel mülkiyet”

<p>Kriz Masası'ndan halka seslenen Başbakan Erhürman, yaşanan olağanüstü durumun sebeplerine ilişkin, özel mülkiyet ve buna bağlı olarak derelerle ilgili düzenlemelerin yetersizliğine dikkat çekti.</p>

Yayın Tarihi: 06/12/18 16:57
okuma süresi: 3 dak.
Erhürman: “Felaketin temel sebebi; derelerle ilgili yetersizlik ve özel mülkiyet”
A- A A+
Başbakan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Dünden bu yana ciddi maddi hasar oluştu pek çok bölgede ama bunlardan hepsinden önemlisi Ciklos bölgesinde meydana gelen kazada 3 gencimizi kaybetmemizdir.

4'üncü kişinin araması devam ediyor.

PGM'den alınan bilgilere göre hava koşulları nedeniyle arama kurtarma faaliyetlerinin yavaşladığını öğrendik.

Ama bu çalışmalar gün boyu devam edecek. Bizim açımızdan en acı verici durum bu… Bugün itibariyle daha yüksek oranda yağış beklentisi vardı. Bugün gelen haritalar daha az yağış olabileceğini gösteriyor. Yarına kadar devam edeceği bilgisi geldi Meteorolojiden. Okullarla ilgili kararı yarına da yansıtma kararı verdik. İlk ve ortaöğretime bağlı okullarda eğitime ara veriyoruz.

Bugün yaptığımız gözlemlerde pek çok okul ve evlerde ciddi hasarlar var. Çocuklarımızın okullarına yarın gidebilmeleri çok yüksek ihtimal gibi görünmüyor. Türkiye'den de bir yardım teklifi geldi. Sivil Savunma Başkanımıza bunu bildirdik ihtiyaç duyduğumuzda AFAT yardım edecek. TC İçişleri Bakanı da aradı. Araç ihtiyacı olduğu anda gerekli yardımı alma noktasındayız.

Vuni Palace otelinin bulunduğu yerde de ciddi hasar var. Oraları kullanılamaz duruma geldi. Dün akşam itibariyle orada bulunan turistler zamanında tahliye edildi başka otellere aktarıldı Ciddi maddi hasar var o bölgede. Alsancak ve Lapta'da da şuan yağışlar mevcut ama 7'den sonra orada da yağışların azalması bekleniyor. Alsancak'ta zararın temel sebebi derelerle ilgili düzenlemenin yetersizliği. Bazı mal sahiplerinin izin vermemesi nedeniyle bu düzenlemeler yapılamamış. Özel mülkiyet sahipleri feragatte bulunmalı. Gerekli çalışma için her türlü desteği vereceğimizi belediye başkanımıza söyledik. Dikmen bölgesini de ziyaret ettik.

Maddi hasar büyük. Dikmen'de çok ciddi kanallar yapılmasına rağmen çok ciddi zararlar mevcut. Yine ortada da özel mülkiyetle ilgili ciddi tartışmalar var. Yurttaşlarımıza, önümüzdeki günlerde 1-2 gün daha bu felaket yaşanabilir. Sakin olmamız lazım. Çok ciddi acılar yaşandı. Sakin olmamız ve dayanışma içinde olmamız lazım. Sahada görev yapan tüm görevlilerimizin talimatlarına eksiksiz riayet etmemiz lazım. Çok fazla gerekli olmadıkça, özellikle uyarı yapılan yolları kullanmamak gerekiyor. Zarar gören vatandaşlarla dayanışma yapmamız gerekiyor.

İnşaat müteahhitleri ile de görüştük. Gerektiğinde gerekli araç yardımını yapmaya hazırlar. Buradan basın aracılığıyla sürekli bilgilendirmeler yapılacak. Lütfen bilgilendirmeler takip edilsin."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.