İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

Brexit oylaması ertelendi!

Brexit oylaması ertelendi!

İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiliz parlamentosu'nda bugün yapılması planlanan Brexit oylamasının ertelendiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 11/12/18 08:36
okuma süresi: 2 dak.
Brexit oylaması ertelendi!
A- A A+
İngiltere Başbakanı Theresa May, Avam Kamarası'nda bugün yapılacak olan Brexit anlaşmasıyla ilgili oylamanın ertelendiğini açıkladı. May, İngiltere ile Avrupa Birliği (AB) arasında varılan anlaşmanın mevcut şartlarda Parlamento'da büyük farkla reddedileceğinin anlaşıldığını söyledi.

"KUZEY İRLANDA İLE İRLANDA CUMHURİYETİ ARASINDA BIR SINIR OLUŞTURULMASINA KARŞI YAYGIN VE DERİN ENDİŞE SÜRMEKTEDİR"

May yaptığı açıklamada, "anlaşma birçok yönden kapsamlı bir destek görse de Kuzey İrlanda ile İrlanda Cumhuriyeti arasında bir sınır uygulanmasına karşı yaygın ve derin endişe sürmektedir. Bu sebeple, takvimde bugün yapılması planlanan oylamayı erteliyoruz ve bu sefer Avam Kamarası'nı bölmeye devam etmeyin" ifadelerine yer verdi.

Londra ve Brüksel arasında varılan anlaşma, Kuzey İrlanda'nın belirsiz bir süre daha AB kurallarına uymaya devam etmesini, Birleşik Krallık'ın da belirsiz bir tarihte ancak İngiltere ve AB'nin ortak kararı sonrası gümrük birliğinden ayrılabilmesini öngörüyordu.

"İNGİLTERE İLE YENİ BİR ANLAŞMA YAPMAYACAĞIZ"

Öte yandan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Mina Andreeva, AB Komisyonunda düzenlenen günlük basın toplantısında, Brexit sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İngiltere'nin 29 Mart 2019'da AB'den ayrılacağını anımsatan Mina Andreeva, "Brexit'le ilgili AB Konseyi tarafından 25 Kasım'da onaylanmış bir anlaşma bulunuyor. AB Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker'in söylediği gibi bu 'mümkün olan en iyi ve tek anlaşma'. Yeni bir anlaşma müzakere etmeyeceğiz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.