İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Sennaroğlu: "Hükümet tarım sektörünü gözden çıkarmış durumda"

Sennaroğlu: “Hükümet tarım sektörünü gözden çıkarmış durumda”

UBP Milletvekili Önder Sennaroğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında görüşlerini belirtti.

Yayın Tarihi: 18/12/18 14:59
okuma süresi: 2 dak.
Sennaroğlu: “Hükümet tarım sektörünü gözden çıkarmış durumda”
A- A A+
Tarım yapmanın çok pahalı bir iş olduğunu söyleyen Sennaroğlu, Avrupa'da ucuz gıda üretilsin diye vergisiz akaryakıt desteği verildiğini dile getirerek, hükümetin bu tür girişimlerde bulunması gerektiğini kaydetti.

4'lü koalisyon hükümetinin tarım sektörünü gözden çıkardığını savunan Sennaroğlu, bu hükümetin tarihe geçeceğini söyledi.

Sennaroğlu, kuraklığın hayvancı, çiftçi ve narenciyeciyi de etkilediğini dile getirdi.

Tarım sektöründe büyük hasar olduğunu kaydeden Sennaroğlu, köylünün perişan olduğunu hayvancıların mandıralarını kapatmaya başladığını belirtti.

Bütçenin hükümetin aynası olduğunu söyleyen Sennaroğlu, bu aynaya bakıldığında, tarım sektörünün karanlıkta olduğunun görüldüğünü kaydetti.

Patates fiyatlarını eleştiren Sennaroğlu, çiftçiye kuraklık parasının ödenmemesinin hükümet yetkililerini rahatsız edip, etmediğini sordu ve herkese para bulunurken çiftçiye neden para bulunmadığının açıklanmasını istedi.

Hükümetin bir yıldır görev başında olmasına rağmen ülkede kıtlık ve yokluk baş gösterdiğini söyleyen Sennaroğlu, bakanlığın herhangi bir öngörüsünün de olmadığını kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.