TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Türkiye ile İsrail arasında ipler iyice gerilmişken THY İsrailli banka ile anlaşma imzaladı

Türkiye ile İsrail arasında ipler iyice gerilmişken THY İsrailli banka ile anlaşma imzaladı

Türkiye ile İsrail arasında ipler iyice gerilmişken ve iki ülke liderleri endişe yaratan hararetli tartışma içerisindeyken Türkiye'nin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi olan Türk Hava Yolları (THY) şaşırtan bir karara imza attı. İsrail'in en büyük bankalarından Bank Hapoalim (Halk Bankası) ile THY, ortak bir uçuş mili kredi kartı çıkarmak için anlaşma imzaladı.

Yayın Tarihi: 23/12/18 15:16
okuma süresi: 3 dak.
Türkiye ile İsrail arasında ipler iyice gerilmişken THY İsrailli banka ile anlaşma imzaladı
A- A A+

Kıbrıs Postası

İpler iyice gerildi…

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün TÜGVA 3. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında, "Yere yıktığın düşmanını tekmeleme, sen İsrail'deki Yahudi değilsin. Zira onlar yere devirdikleri bırak erkeği, kadını, çocuğu bile tekmelerler. Biz Müslümana ne yakışır? Alicenaplık yakışır. Biz mağdur, mazlum durumunda olana tekmeyi atmayız. Karşımızda 'Yiğitsen dik olarak gel, haddini bildirelim' deriz." dedi.

Netanyahu bir kez daha Türk ordusuna 'işgalci' benzetmesi yaptı

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise, Twitter'dan yaptığı açıklamada Erdoğan'ı hedef alarak, "Kuzey Kıbrıs'ın işgalcisi, ordusu Türkiye'nin içindeki ve dışındaki Kürt köylerinde kadınları ve çocukları katleden Erdoğan İsrail'e vaaz vermesin" ifadelerini kullandı.

Türkiye'den yanıt gecikmedi

Netanyahu'nun sözlerine TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan yanıt gecikmedi. Çavuşoğlu, "Netanyahu modern zamanların soğuk kanlı katili, binlerce masum Filistinlinin katledilişinin sorumlusudur." dedi. TC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da "Ülkesinde soruşturmalarla başı belada olan Netanyahu dikkatleri dağıtmaya çalışıyor" cevabını verdi.

Çelik: "Türkiye'nin PKK'ya operasyonlarının Netenyahu'yu rahatsız etmesi manidardır"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, "Türk ordusu ve güvenlik güçlerinin, kadın-çocuk ayrımı gözetmeksizin sivil vatandaşlarımıza ve Suriyeli mazlumlara yönelik terör eylemleri gerçekleştiren PKK hedeflerine yönelik düzenlediği operasyonların Netenyahu'yu rahatsız etmesi manidardır" ifadelerini kullandı.

THY'den şaşırtan karar!

Tüm bunlar yaşanırken Türkiye'nin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi olan Türk Hava Yolları (THY) şaşırtan bir karara imza atarak, İsrail'in en büyük bankalarından Bank Hapoalim (Halk Bankası) ile ortak bir uçuş mili kredi kartı çıkarmak için anlaşma imzaladı. Şalom'da yer alan habere göre, Bank Hapoalim'in kredi kartı kuruluşu IsraCard ve THY'nin ortaklığıyla basılacak olan kart ile sık uçan İsrailli yolculara indirim imkanları sağlanacak. THY, İsrail havayolları EL-AL'dan sonra ülkede en çok tercih edilen hava yollarından biri. 2017 yılında THY, İsrail'e ve İsrail'den başka ülkelere bir milyondan fazla yolcu taşıdı. İstanbul-Tel Aviv arasında günde 10 defadan fazla seferi olan Türk Hava Yolları rekor sayıda İsrailli yolcuyu İstanbul bağlantılı olarak dünyanın dört bir yanına ulaştırıyor.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.