TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki sözlerinden dolayı Metin Akpınar'a soruşturma

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki sözlerinden dolayı Metin Akpınar'a soruşturma

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Ayaklarından asarlar" ifadesini bulunan Metin Akpınar hakkında soruşturma başlatıldı.

Yayın Tarihi: 23/12/18 10:51
okuma süresi: 2 dak.
TC Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki sözlerinden dolayı Metin Akpınar'a soruşturma
A- A A+
Son Dakika'nın haberine göre, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Başka liderlerin yaşadığı kötü sonu yaşayabilir. Ayaklarından asarlar." diyen Metin Akpınar hakkında soruşturma başlatıldı.

ERDOĞAN: BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 2018 Yılı Mali Genel Kurulu'nda konuşan Erdoğan, Akpınar için "Beni ipe götüreceklermiş, bunu sanatçı müsfetteleri yapacakmış, senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Beni ipe götürecekmiş, senin haddine mi? Biz şahadete inanmış insanlarımız: Biz bunların bedelini ödemeye hazırız. Bunlar sanatçı müsfettesi. Bunun bedelini ödeyecekler. Kalkacaksın bu ülkenin Cumhurbaşkanını ipte saldandıracaksın. Şimdi yargıya git." dedi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Türk sineması ve tiyatronun usta sanatçılarından Metin Akpınar hakkında Halk TV'de yaptığı açıklamalar nedeniyle 'İç savaş ve darbe çağrısı' iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın talimatıyla başlatıldığı öğrenildi.

AKPINAR NE DEMİŞTİ?

"Demokrasiye ulaşamazsak belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler." diye konuşan Akpınar, "Mustafa Kemal dışında kim Rusya'ya döndüyse iktidardan gitti. Adnan Menderes randevu aldı, ihtilal oldu. Süleyman Demirel aynı şekilde kuzeye döndüğü zaman ihtilal oldu. Bakalım darısı kimin başına" ifadelerini kullanmıştı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.