İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Zaroğlu: "Vatandaşlık verme konusunda hükümet cimri davranıyor"

Zaroğlu: “Vatandaşlık verme konusunda hükümet cimri davranıyor”

YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu yurttaşlıklar ile ilgili konuşma yaptı.

Yayın Tarihi: 25/12/18 17:13
okuma süresi: 2 dak.
Zaroğlu: “Vatandaşlık verme konusunda hükümet cimri davranıyor”
A- A A+
Zaroğlu, yurttaşlık konusunun ülkenin kanayan yaralarından biri olduğunu söyleyerek, KKTC'de yıllarca çalışan ve yaşayan insanlara vatandaşlık verilmesi konusunda iktidarın "cimri davrandığını" savundu.

Bu konuda zaman zaman spekülatif söylemler yapıldığını kaydeden Zaroğlu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında da bu konuda görüşmeler yapıldığını ancak sorunların hala çözülmediğini belirtti.

Vatandaşlık konusunda yeni bir yasa yapmak gerektiğini dile getiren Zaroğlu, mağduriyetlerin bu şekilde giderilebileceğini belirtti.

Zaroğlu, vatandaşlık konusunda hazırladığı çalışmayı ve Avrupa Vatandaşlık Sözleşmesi'nden bazı maddeleri okudu. KKTC Yurttaşlık Yasası ile Avrupa Vatandaşlık Sözleşmesi'ni karşılaştıran Zaroğlu, çeliştiğini saptadığı noktalara işaret etti.

KKTC'de mevzuatın sözleşmeye aykırı unsurlar barındırdığını söyleyen Zaroğlu, yasanın Avrupa Vatandaşlık Sözleşmesi ile uygun bir şekilde güncellenmesi gerektiğini belirtti.

Zaroğlu, bu konunun toplumsal ve siyasi bir konsensüs sağlanarak, her kesimden görüşler alarak, ele alınması gerektiğini ancak İçişleri Bakanlığı'nın tek başına çalışma yürüttüğünü savundu.

174 vatandaşın yurttaşlığının iptal edilmesi konusunda hukuka başvurulduğunu dile getiren Zaroğlu, süreçle ilgili bilgi verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.