KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

"Kampüsteki Can Dostlar" temalı fotoğraf sergisi açıldı

“Kampüsteki Can Dostlar” temalı fotoğraf sergisi açıldı

DAÜ İletişim Fakültesi Sosyal Sorumluluk Projelerine bir yenisini daha ekledi.

Yayın Tarihi: 26/12/18 16:18
okuma süresi: 4 dak.
“Kampüsteki Can Dostlar” temalı fotoğraf sergisi açıldı
A- A A+
Geçtiğimiz günlerde DAÜ İletişim Fakültesi'nde "Kampüsteki Can Dostlar" adlı fotoğraf sergisi 2. kez açıldı.

Dersin hocası Mert Yusuf Özlük danışmanlığında Temel Fotoğrafçılık dersi öğrencileri bir dönem boyunca DAÜ Kampüsünde yaşayan Can Dostların birbirinden güzel anlarını kareleyerek vize ve final projelerinden oluşan 250 kareden seçilen en iyi 36 başarılı fotoğraf "Kampüsteki Can Dostlar" fotoğraf sergisinde sergilenmeye hak kazandı.

İlki 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü'nde Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğüne bağlı Hayvanları Koruma Kulübü ve Fotoğrafçılık Kulübü etkinliğinde değerli hayvan sever sanatçı Ömür Gedik tarafından açılmıştı.

Yoğun istek üzerine Kampüsteki Can Dostlar bu seferde kendi evinde İletişim Fakültesinde sanat ve hayvan severlerle buluştu.

Sergi Danışmanı Mert Yusuf Özlük'ten alınan bilgiler şu şekilde:

"Üniversitemiz uzun yıllardır rektörümüz Sn. Prof. Dr. Necdet Osam öncülüğünde kampüsümüzde sokak hayvanlarına ev sahipliği yaparak çok önemli bir proje yürütüyor.

DAÜ KAY (Kısırlaştır, Aşılat ve Yaşat) Projesi kapsamında bizde fotoğraf sergimizden elde edilen tüm gelirin tekrar onlara dönmesi açısından sosyal sorumluluk yapmak istedik.

Bu önemli ve anlamlı proje diğer üniversitelere de bir örnek olması açısından da çok önemliydi. Aynı zamanda bu serginin öğrencilerimin sokak hayvanları ile olan iletişimini arttırmak ve onlarla ortak yaşam alanlarında daha sıcak, daha samimi bir kampüse sahip olmamızı hedefledik.

En önemli iletişim aracının fotoğraf olduğuna inanıyoruz ve uzakları daha yakın ettiği gibi hayvan sevgisi bağlamındada öğrencilerimin onlara daha yakın daha samimi olmalarını istedim ve başardık da sanırım. Sergi fotoğraflarında bunu hissedebiliyoruz ve çok mutlu oluyorum". dedi. KAY Projesininin oluşumunda büyük katkıları olan başta rektörümüz Sn. Prof. Dr. Necdet Osam'a, Fayka Güresun'a, Hanife Aliefendioğlu'na ve Türkan Ulusu Uraz'a ve Hayvanlara Yardım Kulübüne emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim"

Aynı zamanda sergi yakın zamanda hayatını kaybeden fotoğraf duayeni Ara Güler anısına açıldı.

Serginin açılışı ise; DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Agah Gümüş, Araştırma Görevlisi, Mert Yusuf Özlük ve Polatpaşa İlkokulu öğretmeni Şirin Zaferyıldızı ve öğrencileri ile birlikte açtılar. Sergiye İletişim Fakültesi dekanı Doç Dr. Agah Gümüş, Dekan yrd. Doç. Dr. Metin Ersoy, Sinema ve Tv Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bahire Efe Özad, Yeni Medya ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç Dr. Nurten Kara, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya, Hayvanlara Yardım Kulübü Danışmanı Fayka Güresun, bir çok akademisyen, araştırma görevlisi ve öğrenci katıldı.

Serginin ardından dersin hocası Mert Yusuf Özlük sergide fotoğrafı sergilenen öğrencilerine sertifikalarını takdim etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.