İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

20 Temmuz kutlanacak

20 Temmuz kutlanacak

<P>Kıbrıs'ta dönüm noktası olan, Kıbrıs Türk halkını katliamlardan kurtaran, barış ve özgürlüğe kavuşturan, Adaya huzur getiren 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı'nın 35. yıl dönümü Pazartesi günü tören ve çeşitli etkinliklerle kutlanacak.</P>

Yayın Tarihi: 16/07/09 13:06
okuma süresi: 3 dak.
20 Temmuz kutlanacak
A- A A+

Kıbrıs Türk halkı, büyük bedeller ödediği uzun mücadelesinin sonunda 35 yıl önce özgürlüğe ve barışa kavuşmasının coşkusunu, Barış ve Özgürlük Bayramı törenleriyle yeniden yaşayacak.

1963'ten itibaren yoğunlaşan Rum saldırılarına karşı 11 yıl boyunca direnen Kıbrıs Türk halkının imdadına, Garanti ve İttifak Anlaşması'ndan kaynaklanan yetkiyle, 20 Temmuz 1974 sabahı yetişen Türk Ordusu'nun başlattığı Barış Harekatı'nın yıl dönümü nedeniyle KKTC genelinde törenler ve kutlama etkinlikleri düzenlenecek.

Kıbrıslı Türklere yönelik saldırı ve katliamlara son vererek, özgürlüğüne kavuşturan, Albaylar Cuntası idaresindeki Yunanistan'a demokrasinin gelmesini sağlayan Türk müdahalesinin 35 yıl önce adaya getirdiği barış ve özgürlüğün coşkusuna, her yıl olduğu gibi, Türkiye'nin yanı sıra diğer ülkelerden gelen heyetler de ortak olacak.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı resmi kutlamaları, 19 Temmuz Pazar günü saat 12.00'da 21 pare top atışıyla başlayacak. Aynı anda Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Bayrak Televizyonu'ndan (BRT) yapacağı konuşma yayımlanacak.

20 Temmuz Pazartesi günü Boğaz Şehitliği, Lefkoşa Atatürk Anıtı ve Dr. Fazıl Küçük'ün Anıttepe'deki kabrinde törenler düzenlenecek.

Resmi geçit töreni ise Lefkoşa'da, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda yapılacak. İstiklal Marşı'yla bayrakların göndere çekilmesini, tören birliklerinin denetlenmesi ve halkın bayramının kutlanması izleyecek. Mesaj teatisinin ardından Yavuz Çıkarma Plajı'ndan getirilen bayraklar Cumhurbaşkanı'na sunulacak. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti adına yapılacak konuşmadan sonra Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat konuşacak ve tören resmi geçitle tamamlanacak.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde KKTC genelinde de törenler düzenlenecek.

-''ANADOLU ATEŞİ'' VE ''TÜRK YILDIZLARI'' GÖSTERİ SUNACAK-

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 35. yıl dönümünde kültürel ve sosyal etkinlikler de yapılacak.

Etkinlikler çerçevesinde ''Anadolu Ateşi'' KKTC'ye gelerek 20 Temmuz akşamı Lefkoşa Atatürk Stadyumu'nda gösteri sunacak.

''Türk Yıldızları'' da Kıbrıs Türkünün bayram coşkusuna heyecan katacak. 20 Temmuz'da Girne Atatürk Anıtı önünde saat 18.00'da Akrotim Gösterisi yapılacak.

20 Temmuz Pazartesi günü ayrıca, ''Gazeteci Gözüyle Barış Harekatı'' paneli düzenlenecek. Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak panele konuşmacı olarak Ertürk Yöntem, Engin Konuksever, Bedir Seferoğlu ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek katılacak.
AA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.