ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kendisini kandırdığı için eski kız arkadaşının altınlarını çaldığını kabul etti

Kendisini kandırdığı için eski kız arkadaşının altınlarını çaldığını kabul etti

Mağusa'da eski kız arkadaşının evinden para ve ziynet eşyası sirkat ettiği iddiası ile tutuklanan zanlı Mert Can Kurtçu hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.

Yayın Tarihi: 28/12/18 07:30
okuma süresi: 3 dak.
Kendisini kandırdığı için eski kız arkadaşının altınlarını çaldığını kabul etti
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da 22-23 Aralık 2018 tarihleri arasında eski kız arkadaşı Aydan Mehdiyeva'nın evine girerek para ve ziynet eşyası çaldığı gerekçesi ile tutuklanan Mert Can Kuşçu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Polis zanlı Kurtçu hakkında yürütülen "Geceleyin ev açma", "Sirkat" ve "Mülke tecavüz" suçlamaları ile ilgili soruşturmanın tamamlandığını açıkladı. Zanlı polise verdiği ifadesinde eski kız arkadaşı Mehdiyeva'nın kendisini kandırdığı için ziynet eşyalarını sirkat ettiğini itiraf ederken, çalındığı iddia edilen 5 bin Dolar'ı kendisinin çalmadığını iddia etti. Hakkındaki polis soruşturması tamamlanan zanlı Kurtçu tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

EVİNDE BİR MİKTAR PARA VE ZİYNET EŞYASI BULUNDU…

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Şükrü Hafız mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Mert Can Kurtçu'nun, 22-23 Aralık 2018 tarihleri 19:30-14:30 saatleri arasında eski kız arkadaşı Aydan Mehdiyeva'nın kalmakta olduğu evin giriş kapısını hasar yapmadan açarak eve girdiğini ve Mehdiyeva'ya ait 5 bin Dolar, 800 TL para ile birçok ziynet eşyasını sirkat ettiğini anımsattı.

Zanlının 23 Aralık 2018 tarihinde tutuklandığını belirten Hafız, ayni gün zanlının evinde arama yapıldığını ve yapılan aramada 150 TL, 8 Dolar ve bir miktar ziynet eşyasının bulunduğunu hatırlattı. Yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ifade eden Hafız, zanlının ziynet eşyalarını aldığını itiraf ettiğini ancak paraları çalmadığını söylediğini belirtti. Hafız emare alınan 150 Dolar'ı ise zanlının masanın üzerinden topladığını ancak 5 bin Dolar'ı almadığı yönünde beyanda bulunduğunu açıkladı. Hafız, zanlının yargılanma süresinde mahkemede hazır bulunmasını temin etmek maksadı ile zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

TEMİNATA BAĞLANDI

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı Mert Can Kurtçu'nun yurt dışına çıkışını yasaklayarak kimlik pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Yargıç İnan zanlının 15 bin TL nakdi teminat ödemesine ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.