ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

"Sahte Fransız" tutuklu yargılanacak

"Sahte Fransız" tutuklu yargılanacak

Sahte Fransız pasaportu ile Güney Kıbrıs'a geçmek isterken yakalanan zanlı Mahmut Elsayed yargılanıncaya dek cezaevine gönderildi.

Yayın Tarihi: 28/12/18 08:30
okuma süresi: 2 dak.
"Sahte Fransız" tutuklu yargılanacak
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Sahte Fransız pasaportu ile 18 Aralık 2018 tarihinde Beyarmudu Sınır Kapısı'ndan Güney Kıbrıs'a geçmek isterken yakalanan Mahmut Elsayedhakkındaki polis soruşturması tamamlandı. Zanlı, hakkındaki tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Zanlı Elsayed'in, ülkeye girişte temin ettiği 15 günlük ziyaretçi vizesinin tamamlanmasına kısa bir süre kalması nedeni ile yargılanıncaya dek cezaevine gönderildi. Mahkeme, "Evrak sahteleme", "Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme" ve "Suç işlemeye teşebbüs" davaları ile suçlanan zanlının hükümsüz tutuklu olarak 25 günü geçmemek sureti ile cezaevine gönderilmesine emir verdi.

POLİS SORUŞTURMASI TAMAMLANDI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Yılmaz Güney mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Mahmut Elsayed'in 18 Aralık 2018 tarihinde Güney Kıbrıs'a geçmek için, Beyarmudu Kara Giriş Kapısı'nda sahte Fransa pasaportunu görevli polise vermek suretiyle sahtelenmiş evrakı tedavüle sürdüğünü söyledi. Yılmaz Güney, Güney Kıbrıs'a geçmeye teşebbüs eden zanlının 19 Aralık 2019 tarihinde tutuklandığını belirtti.

17 Aralık 2018 tarihinde Ercan Havaalanı'ndan gelen zanlının 15 günlük ziyaretçi vizesi ile ülkeye giriş yaptığını kaydeden Güney, zanlının vizesinin 5 gün sonra dolduğunu ve serbest kalması halinde yargılanmaktan kaçma ihtimali olduğunu belirtti. Polis memuru Yılmaz Güney zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti.

Mahkeme zanlının 25 günü geçmemek koşulu ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine karar verdi. Zanlı davası görüşülünceye dek yargılanmayı cezaevinde bekleyecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.