EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

LAÜ'de 27. Kazakistan Bağımsızlık Günü renkli aktivitelerle kutlandı

LAܒde 27. Kazakistan Bağımsızlık Günü renkli aktivitelerle kutlandı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Öğrenci Dekanlığı ve Uluslararası Öğrenci Kulübü'nün katkılarıyla LAÜ'de eğitim gören Kazakistanlı öğrenciler için düzenlenen "27. Kazakistan Bağımsızlık Günü" etkinliğinde birbirinden renkli aktiviteler yer aldı.

Yayın Tarihi: 31/12/18 13:41
okuma süresi: 3 dak.
LAܒde 27. Kazakistan Bağımsızlık Günü renkli aktivitelerle kutlandı
A- A A+
Etkinliğe, LAÜ'de öğrenim gören başta Kazakistanlı öğrenciler olmak üzere LAÜ Öğrenci Dekanlığı ve Dış İlişkiler Müdürlüğü çalışanları ile birçok öğrenci katıldı.

Kazakistan'ın kuruluş tarihi ile ilgili bilgilendirme, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile başlayan etkinlikte, Kazakistan'ın kültürel özelliklerinin anlatıldığı çeşitli video gösterileri yer aldı. Gecede, geleneksel yemeklerin tanıtılmasının yanında özel kıyafetleri ile ülkelerine özgü dansları sergileyen Kazak öğrenciler, ulusal günlerini çoşku ile kutladılar.

Kazakistan Bağımsızlık Günü'nde biraraya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten öğrenciler, duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdiler:

Yana Krassavskaya: Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde okuyorum ve bu dönem mezun oluyorum. Üniversitede bulunduğum yıllar içerisinde kaliteli bir eğitim almanın gururunu, beraberimde taşıyacağım yüzlerce anı ve biriktirmiş olduğum onlarca dostluklarımla memleketime geri döneceğim. LAÜ'de eğitim aldığım sürece Kazakistan Bağımsızlık günü organizasyonlarında yer aldım. Bu benim için hem büyük bir zevk hem de memleketimi tanıtmak için büyük bir onur olmuştur.

Zhanar Agatayeva: Bu yıl ülkemizin 27. Bağımsızlık Yıldönümü'nü kutlarken, yine çok mutlu, gurulu ve huzurluyuz. Ülkemizin Ulusal Bayramı'nı üniversitemizde kutlamak çok önemli bir olay. Bizlere böyle fırsatlar verildiği için mutlu oluyoruz ve önemsendiğimizi hissediyoruz. Kazakistan 100 farklı ırkdan oluşan çok uluslu bir ülke. Bu sebeple de 80 farklı ülkeden gelen öğrencilerin eğitim gördüğü üniversitemizde gösteri yapmak çok anlamlı oluyor.

Salminas Yussupova Alijan: Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü öğrencisiyim. Öğrenci arkadaşlarımızla bizleri bir araya getiren bir etkinlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da kültürümüzü tanıttık. Kendimizi anlatmak ve tanıtmak için bizlere böyle bir fırsat sunduğu ve destek verdiği için üniversitemize çok teşekkür ederim.

Maldir Zluemageeleva: İşletme Bölümü öğrencisiyim. 27 yıl önce Kazakistan bağımsızlığını kazandığı için ülkemizle gurur duyuyoruz. Çeşitli aktivitelerle ülkemizi, kültürümüzü, danslarımızı diğer ülkelerden gelen arkadaşlarımıza tanıtmak çok güzel bir duygu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.