EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

100 milyon TL kasada, gerisi Ocak ayı içinde

100 milyon TL kasada, gerisi Ocak ayı içinde

Aylardır Türkiye'deki sistem değişikliği nedeniyle kesintiye uğrayan Türkiye ile KKTC arasındaki kaynak akışıyla ilgili sorun aşıldı.

Yayın Tarihi: 02/01/19 08:15
okuma süresi: 2 dak.
100 milyon TL kasada, gerisi Ocak ayı içinde
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ertuğrul Senova

Aylardır Türkiye'deki sistem değişikliği nedeniyle kesintiye uğrayan Türkiye ile KKTC arasındaki kaynak akışıyla ilgili sorunun aşıldığı ve kaynak akışının başladığı öğrenildi.

Edinilen bilgiler ışığında Maliye Bakanı Serdar Denktaş'a ulaşan Kıbrıs Postası muhabiri, 100 milyon TL'lik bir kaynağın, yılbaşının hemen öncesinde aktarıldığını ve bu kaynağın 2018 bütçesini kapsadığını öğrendi.

Yeni bir kaynak akışının da bu haftalar içinde gerçekleşeceğini belirten Denktaş, tam tarihinin bilinmediğini fakat Ocak ayı içerisinde aktarılacağını ifade etti.

KAYNAĞIN MÜTEAHHİTLERE AKTARILMASI BEKLENİYOR

Ocak ayı içerisinde aktarılacak kaynağın, müteahhitlere yapılacak ödemeye ayrılması bekleniyor.

Zira Başbakan Tufan Erhürman, geçtiğimiz günlerde BRT ekranlarından verdiği demecinde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini telefonla arayarak hem geçmiş olsun dediğini hem de beklenen kaynağın bir miktarının aktarıldığını söylediğini belirten Başbakan Erhürman, yatırtılan kaynak ile müteahhiterin ödemelerinin yapılacağını belirtmişti.

Başbakan Erhürman, gelen rakamın gelecek yılın bütçe açığı için hükümeti rahatlatmayacağını ancak iç piyasayı rahatlatacağını ve müteahhitlere ödemelerinin yapılacağını ifade etmişti.

MALİYE AYLARDIR SİSTEMİ KENDİ KAYNAKLARIYLA ÇEVİRİYORDU

KKTC maliyesinin aylardır kendi kaynakları ile çevirdiği sisteme can suyu niteliğindeki kaynak akışının yeniden başlaması ile uzunca bir süredir sıkıntı yaşayan maliyenin rahat bir nefes alacağı belirtiliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.