LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ'de yaşlı ihmal ve istismarı hakkında bilgilendirme yapıldı

LAÜ'de yaşlı ihmal ve istismarı hakkında bilgilendirme yapıldı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Öğrenci Dekanlığı Sosyal Hizmet Kulübü tarafından Toplumla Sosyal Hizmet Dersi kapsamında "Yaşlı İhmal ve İstismarı Hakkında Bilgilendirme" gerçekleştirildi. Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde düzenlenen proje, Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Özge Özgür Bayır tarafından yürütüldü.

Yayın Tarihi: 05/01/19 13:41
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ'de yaşlı ihmal ve istismarı hakkında bilgilendirme yapıldı
A- A A+

Bayır: Yaşlılık kaçınılmaz ve geri dönülmez bir süreçtir

LAÜ'den verilen bilgiye göre, proje ile ilgili bilgi veren Bayır, Sosyal Hizmet Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin insan ömrünün uzaması ile artan yaşlı nüfusun en büyük sorunu ihmal ve istismara dikkat çekmek için yürüttükleri farkındalık projesinin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, öğrencilerin kendi yaptıkları baston, sakal ve boyalarla hazırladıkları standa ilgi çekmeyi başardıklarını ifade etti. "Yaşlılık kaçınılmaz ve geri dönülmez bir süreçtir" diyen Bayır, insan ömrünün uzaması ile birlikte yaşlı nüfusunun artması nedeniyle geriatrik çalışmaların günümüzde daha da önem kazandığını ifade etti.

Bayır: Proje yaşlılara yönelik ihmal ve istismara dur demek isteyen katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü

Yaşlı nüfusun artması sonucunda yaşlı kişilerin bakımı ve bu alandaki çalışmaların da önem kazandığına dikkat çeken Bayır, "Gerek kurumlar kapsamında gerekse kendi aileleri içerisinde ihmal ve istirmara maruz kalan yaşlılar için düzenlediğimiz, birçok yaşlının incindiği bir durum olan yaşlı istismarı ve ihmali olguları kesinlikle rapor edilmelidir" dedi. Yaşlılara yönelik ihmal ve istismara dur demek isteyen katılımcılar tarafından projenin yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Bayır, "Yaşlının bedensel temizliği veya giyinmesine yardım etmede yetersizlik ihmaldir" dedi.

"Yaşlının bedensel ve ruhsal sağlık gereksinimlerini sağlamada yetersizlik ihmaldir (Bu yaşlının tedaviyi reddettiği durumları içermez)" diyen Bayır, yaşlıyı sağlık ve güvenlik zararlarından korumada yetersizliğin ihmal olduğunu dile getirdi. Bayır, Yaşlı bireye bakan veya yaşlının güvendiği bir konumda olan birisi tarafından yaşlıya kasıtlı olarak ağrı, acı verici her tür bedensel uygulamanın fiziksel istismar olarak kabul edildiğini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.