KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

GAÜ akademisyeni Demirdağ'dan, uluslararası makale

GAÜ akademisyeni Demirdağ'dan, uluslararası makale

Yrd. Doç. Dr. Elza Alışova Demirdağ'ın makalesi (TÜRÜK) Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi'nde yayınlandı.

Yayın Tarihi: 05/01/19 13:55
okuma süresi: 2 dak.
GAÜ akademisyeni Demirdağ'dan, uluslararası makale
A- A A+

GAÜ'den verilen bilgiye göre, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Eğitim Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Elza Alışova Demirdağ'ın kaleme aldığı "Türkiye Türkçesi ve Azerbaycan Türkçesinde Kelime Gruplarının Tasnifi Üzerine" başlıklı makalesi EBSCO, ProQuest, OAJİ, SİS, ASOS, Dergi Park, Türk Eğitim İndeksi, Akademik Araştırmalar İndeksi, SOBİAD, İndex Copernicus gibi uluslararası ve yerli indekslerce taranan (TÜRÜK) Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisinde yayımlandı.

Yrd. Doç. Dr. Elza Alışova Demirdağ GAÜ Medya'ya yaptığı açıklamasında, Güney-Batı (Oğuz) Grubuna ait iki lehçede söz dizimi alanında benzerlikler ve farklıkların olduğunu belirtti. "Bu çalışmada Türkiye Türkçesi ve Azerbaycan Türkçesinin kelime grupları karşılaştırılmıştır. Her kadar bir birlerine yakın olsalar da farklı ekollerin etkisiyle birçok alanda olduğu gibi söz dizimi alanında da önemli farklılıkların mevcut olduğu görülmektedir. Araştırmada, Türkiye Türkçesinde ve Azerbaycan Türkçesindeki kelime gruplarının ortak ve farklı yönleri belirtilerek, birbirine çok yakın olan iki dilde farklı sınıflandırmaya dikkat çekilmiştir. Aynı zamanda her iki dildeki tasnifler incelenerek, sınıflandırma kriterleri ile ilgili bilgiler verilmiştir".Demirdağ açıklamasında, karşılaştırmalı çalışmaların lehçeler arasındaki yakınlıkları ve farklılıkları açık bir şekilde ortaya çıkardığı için önemli olduğuna dikkat çekti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.