EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

UKÜ İletişim Fakültesi "Fakülte İçi Seminerleri" kapsamında Diriliş "Ertuğrul" dizisi tartışıldı

UKÜ İletişim Fakültesi “Fakülte İçi Seminerleri” kapsamında Diriliş “Ertuğrul” dizisi tartışıldı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), İletişim Fakültesi Türkiye'den "İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) ile başlatmış olduğu akreditasyon çalışmaları kapsamında "Fakülte İçi Seminerler" adlı etkinlik dizisi kapsamında düzenlediği seminerde "Kaybedilmiş İktidarın Geri Kazanılması-Diriliş Ertuğrul Dizisi Örneği" tartışıldı.

Yayın Tarihi: 08/01/19 14:00
okuma süresi: 2 dak.
UKÜ İletişim Fakültesi “Fakülte İçi Seminerleri” kapsamında Diriliş “Ertuğrul” dizisi tartışıldı
A- A A+
İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon Bölümü Öğretim Görevlisi Serkan Fundalar tarafından yürütülen çalışmada, izleyicinin Diriliş Ertuğrul dizisi ile kurduğu ilişki üzerinden bir çözümleme denemesi yapıldı.

Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş aşamasını konu alan dizinin Türkiye'de izlenme oranları, hangi kitleye hitap ettiği ve nasıl bir siyasi atmosferde ortaya çıktığına dair bilgi veren Serkan Fundalar, Hitler Almanyası'nın propaganda filmleri yönetmeni Leni Riefenstahl'dan da örnekler vererek, izleyici kitlesinin kendi içsel iktidarlarını yeniden oluşturmaya çalıştığına vurgu yaptı.

Serkan Fundalar, dizinin başladığı günden itibaren izlenme oranlarına dikkat çekerek, mevcut siyasi otoritenin dizi hakkındaki yorumlarıyla eş zamanlı olarak alt gelir ve düşük eğitim seviyesine sahip izleyici kitlesinde artış yaşandığını açıkladı. Mevcut siyasi otoritenin güncel siyaset içerisindeki söylemleri ile Diriliş Ertuğrul dizikarakterlerinin dizi içerisindeki söylemleri arasında paralellik olduğunu da ifade eden Fundalar, "Belli başlı ortak kalıplar kullanılıyor" şeklinde konuştu.

Serkan Fundalar günümüzde "Yeni Türkiye" ve "Osmanlıcılık" söylemlerinin arttığına işaret ederek, Diriliş Ertuğrul dizisinin konusu ve anlatısıyla izleyicilerin kendi hayatlarında deneyimleyemedikleriiktidarı, gücü, kontrol hissiyatını ve hatta büyük bir şeyin parçası olma duygusunu hissettiklerini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.