KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Kuzey Kıbrıs Seramikçiler Derneği "Mediterran" atölye çalışması sergisini KAÜ çatısı altında açtı

Kuzey Kıbrıs Seramikçiler Derneği “Mediterran” atölye çalışması sergisini KAÜ çatısı altında açtı

Kuzey Kıbrıs Seramikçiler Derneği'nin 11-14 Aralık tarihleri arasında 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğinde düzenlediği atölye çalışmasından elde edilen eserler Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi organizasyonuyla Arabahmet Kültür ve Sanat Evi'nde sergilendi.

Yayın Tarihi: 08/01/19 12:11
okuma süresi: 2 dak.
Kuzey Kıbrıs Seramikçiler Derneği “Mediterran” atölye çalışması sergisini KAÜ çatısı altında açtı
A- A A+
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Kültür Dairesi'nin katkılarıyla 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Anasanat dalından davetli 5 sanatçıyla gerçekleşen atölye çalışmasının eserleri "Mediterra" isimli sergide sanatseverlerle buluştu.

Rektör Yardımcısı Doç Dr. Oya Tahsinoğlu'nun hoşgeldiniz konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Kuzey Kıbrıs Seramikçiler Derneği Başkanı Semral Öztan; Atölye çalışmasının maddi destekçisi olan Kültür Dairesi adına Müdürü Şehbal Hamzaoğlluları'na, sergi için ev sahipliği yapan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) adına Mütevveli Heyeti Başkanı Toya Akpınar'a ve serginin organizasyonunda katkıları olan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Doç.Dr. Gökçe Keçeci'ye teşekkür etti.

Üniversitenin yönetiminde bulunan tarihi dokuya sahip mimari yapıların, KAÜ yönetimi tarafından dernek ve vakıflara hiçbir karşılık beklemeden verilmesinden duyduğu mutluğu anlatan Öztan sergide yer alan çalışmaların, Atatürk Meslek Lisesi öğrencileri ile örgün ve yaygın eğitim öğrencilerine ait olduklarını belirtti.

Üç gün süren atölye çalışmasında öğrenciler Lüster teknikleri ve Terrasigillata tekniklerini uygulayarak ürettikleri eserlerin yer aldığı sergi, 21 Ocak 2019 Pazartesi gününe kadar mesai saatleri içerisinde sanat severlerin ilgisine sunulacak" dedi.

Serginin açılışını yapan Kültür Dairesi Müdürü Şehbal Hamzaoğulları ise; kültür-sanat için ayrılan bütçelerini bu tarz nitelikli projelere harcamış olmaktansa her zaman onur duyacağız dedi.

Sanatın paylaşımcı yönünü destekleyen Kıbrıs Amerikan Üniversitesi'ni de kutlayan Hamzaoğulları, işbirliklerinin sürmesini temenni ederek sergi açılışını gerçekleştirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.