TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Sıla davasında Bakanlık da devrede: "Yanında bulunmak yetki ve sorumluluğumuzdur"

Sıla davasında Bakanlık da devrede: "Yanında bulunmak yetki ve sorumluluğumuzdur"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sevgilisi Ahmet Kural tarafından darp edildiği gerekçesiyle mağdur olan ünlü şarkıcı Sıla Gençoğlu'nun davasına müdahil olmak için mahkemeye başvurdu.

Yayın Tarihi: 09/01/19 17:00
okuma süresi: 2 dak.
Sıla davasında Bakanlık da devrede: "Yanında bulunmak yetki ve sorumluluğumuzdur"
A- A A+

Sabah gazetesinden Dilek Yaman'ın haberine göre, sanatçı Sıla Gençoğlu, geçtiğimiz aylarda avukatı ile adliyeye gelerek beraberlik yaşadığı oyuncu Ahmet Kural tarafından darp, cebir ve psikolojik şiddet gördüğü gerekçesiyle şikâyetçi olmuştu. İstanbul Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu tarafından Sıla'nın şikâyeti sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Ahmet Kural'ın ifadesi alınmıştı. Kural ifadesinde yaşanan darp olayını doğrulayarak birbirlerini hırpaladıklarını ileri sürmüştü.

Dosya 'uzlaştırma' bürosuna gönderilmiş fakat taraflar uzlaşmayı reddetmişti. Savcı tarafından oyuncu Ahmet Kural hakkında "hakaret, tehdit ve basit yaralama suçlarından 1 yıl 4 aydan 5 yıla kadar hapis talep edildi. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayacak olan yargılamaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müdahil olmak için dilekçe verdi. Bakanlık avukatı tarafından dosyaya sunulan müdahil dilekçesinde, "Sıla gibi mağdur her kadın ve çocuğa yönelik şiddet eylemleri nedeniyle açılan kamu davlarına Devlet adına mağdur olanların yanında bulunmak Bakanlığımızın görev yetki ve sorumluluğumuzdur. Bu davada Sıla'nın yanında olmak için davaya müdahil olmak istiyoruz" denildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.