EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Serdar Denktaş American Future College'de konuştu: "Bu ülkenin geleceği artık sizlerin elinde"

Serdar Denktaş American Future College'de konuştu: "Bu ülkenin geleceği artık sizlerin elinde"

Girne Amerikan Üniversitesi'ne (GAÜ) bağlı Alayköy-Güzelyurt yolu üzerinde bulunan American Future College bünyesinde Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Raif Denktaş anısına bugün sabah 10:00'da etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Yayın Tarihi: 09/01/19 15:44
okuma süresi: 3 dak.
Serdar Denktaş American Future College'de konuştu: "Bu ülkenin geleceği artık sizlerin elinde"
A- A A+

Yaklaşık bir saat süren etkinlik İstiklal Marşı ve Merhum Rauf R. Denktaş için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Daha sonra öğrencilerden oluşan koro tarafından Denktaş'ın sevdiği yerel şarkılar seslendirildi.Etkinlikte American Future College tarafından derlenen Merhum Denktaş'ın hayatının anlatıldığı görüntüler de yer aldı.

Denktaş'ı anma etkinliğinde konuşan Serdar Denktaş,babasıyla olan bazı hatıralarını anlattı. Serdar Denktaş, öğrencilerle Merhum Denktaş'ın kendisine söylediği "kitap boş vakitte okunmaz. Kitap okumak için zaman ayrılır" sözlerini paylaşırken bu sözlere ek olarak kitap okumakla ilgili önemli nasihatlerde bulundu.

"KİTAP BOŞ VAKİTTE OKUNMAZ, KİTAP OKUMAK İÇİN ZAMAN AYRILIR"

Serdar Denktaş şunları söyledi:

"Çağdeğişti biliyoruz. Ancak elimizde bulunan mevcut teknoloji ya da gelecekte önümüze konulacak olan hiç bir teknoloji, bir kitap sayfasını çevirerek okumanın verdiği zevkin yerini tutamaz. Kitabı okurken duyacağınız koku, yaprağı çevirirken parmağınızın ucuna vereceği his, kitabın satırlarını okurken beyninizde canlandıracağınız düşünceler ve fikirler, geleceğinizin çok daha güzel olmasını sağlayacaktır. Kitap okumaya muhakkak zaman ayırın. Büyüklerinizin, öğretmenlerinizin söylediklerini sadece dinlemeyin aynı zamanda değerlendirin. Kendi aklınızı geliştirin. Bu ülkenin geleceği artık sizlerin elinde. Rauf Raif Denktaş, Dr. Fazıl Küçük ve arkadaşları, büyük mücadeleler vererek bugün rahatça yaşamamızı sağladılar. Geleceğe yönelik en önemli ve en güçlü teminatımız olan devletimizi yani Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nikurdular. Bu adada siyasi bir sorun olabilir ancak bu sorunun çözümünde mutlak surette KKTC'yi yani kendi devletimizi savunmalıyız. Bizim en güçlü teminatımız budur. Bunu bilerek, buna inanarak yaşamalı ve her zaman dik durmalıyız".

OKUL YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf R. Denktaş'ı anma etkinliği sonunda American Future College yönetimi tarafından Serdar Denktaş'a teşekkür amaçlı çiçek takdim edilirken, Serdar Denktaş da böyle bir etkinlik düzenlediği için okul yönetimine ve öğrencilerine çok teşekkür etti. DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Denktaş, American Future College salonundan ayrılırken tüm öğrencilerle anı fotoğrafı çektirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.