EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

UKÜ İletişim Fakültesi'nden Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama

UKÜ İletişim Fakültesi’nden Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İletişim Fakültesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Yayın Tarihi: 10/01/19 08:49
okuma süresi: 2 dak.
UKÜ İletişim Fakültesi’nden Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama
A- A A+
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Seçim, Türkiye'debasın çalışanlarına bazı haklar ve yasal güvence sağlayan "212 Sayılı Kanun"un Resmi Gazete'de yayınlandığı 10 Ocak 1961'den itibaren kutlanan "Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla açıklama yaptı.

Prof. Dr. Seçim, demokrasinin en önemli ilkelerinden olan ve yurttaşların haber alma hakkı için mücadele eden, çoğu zaman zor şartlarda bilgiye ulaşan ve ulaştığı bilgiyi dürüst, adil, yansız biçimde kamuoyuyla paylaşan gazetecilerin son derece önemli, kutsal sayılanbir görev üstlendiğini vurguladı.

Seçim, "Farklı görüşlere sahip kişilerin sesini de duyurabilen, tek taraflı değil çok yönlü ve çok sesli yayıncılığın yapılabildiği gazetecilik en ideal gazeteciliktir" diyerek, tüm dünyada gazetecilik mesleğinin oldukça güçlü ve etkili bir meslek olduğunun altı çizdi. Prof. Dr. Hikmet Seçim, toplumu yönlendirme, kamuoyu oluşturma gibi fonksiyonlara da sahip gazetecilerin büyük bir sorumlulukla halkın bilinçlenmesinde önemli rol oynadıklarını da belirtti.

UKÜ, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seçim açıklamasının sonunda, gazetecilik mesleğinin en zor, en dinamik ve aynı zamanda en fazla özveri gerektiren mesleklerden biri olduğuna vurgu yaparak, fedakarca görevlerini yerine getiren, bugün bu mesleğe gönül veren tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.