TATLISU
okuma süresi: 4 dak.

Tatlısu Belediye Başkanı Orçan: "Çağdaş belediyecilik anlamında geride kaldık"

Tatlısu Belediye Başkanı Orçan: “Çağdaş belediyecilik anlamında geride kaldık”

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, belediyelerin mali durumunun iyileştirilebilmesi için, Belediyeler Yasası'sın değişmesi gerektiğini vurguladı. 1995 yılında yapılan yasa ile belediyelerin faaliyetlerini sürdürmeye çalıştığını belirten Orçan, "Çağdaş belediyecilik anlamında çok geride kaldık. Yasaların süratle düzenlemesi; belediyelerin yeni gelir kaynakları elde etmesi lazımdır" dedi.

Yayın Tarihi: 10/01/19 11:05
okuma süresi: 4 dak.
Tatlısu Belediye Başkanı Orçan: “Çağdaş belediyecilik anlamında geride kaldık”
A- A A+
Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan Girne Postası'na özel açıklamalarda bulundu.

"BORCUMUZ YOK"

Tatlısu Belediyesi'nin mali yapısında bir sıkıntı olmadığını bildiren Orçan, "Tatlısu Belediyesi'nin sürdürülebilir bir mali yapısı var. Ne özel ne de kamu şirketlerine, herhangi bir yere borcumuz yoktur" dedi. Belediye çalışanlarının sosyal hak ve menfaatlerini koruyarak maaşlarını düzenli ödediklerini dile getiren Orçan, "Altyapı yatırımlarını yapan, normal rutin belediyecilik hizmetlerini borçsuz bir şekilde devam ettiren bir belediyeyiz" ifadelerini kullandı.

Tatlısu Belediyesi'nin mali disiplin çerçevesinde yürütüldüğünü bildiren Orçan, "Gelir gider dengesini kurarak, yatırımlarımızı ve personel giderlerimizi ayarlıyoruz" dedi.

"BELEDİYELER YASASI'NIN 10 YILDIR DEĞİŞMESİNİ BEKLİYORUZ"

Belediyelerin genel itibariyle ciddi mali sorunları olduğuna dikkat çeken Orçan, sorunların temelinde 10 yıldır değişmeyen Belediyeler Yasası olduğunu söyledi. "Belediyeler Yasası bir an önce değiştirilerek belediyelerin önü açılmalıdır" diyen Orçan, belediyelere mali ve idari olarak yetki tanınması ve fırsatlarının arttırılması gerektiğini belirtti.

1995 yılında yapılan yasalar ile belediyelerin faaliyetlerini sürdürmeye çalıştığını ifade eden Orçan, "Çağdaş belediyecilik anlamında çok geride kaldık. Süratle yasaların yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Belediyelerin buna bağlı olarak yeni gelir kaynakları elde etmesi lazımdır" dedi.

"ARKEOPARK PROJESİ TURİZM POTANSİYELİNİ ETKİLEYECEK"

Orçan, Tatlısu Belediyesi'nin 2019 yılı için projelendirdiği ve bütçeyle birlikte yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

En önemli çalışmalarından birinin Tatlısu-Akanthou Sit Alanı'nı ve çevresi için hazırlanan 'Arkeopark Projesi' olduğunu söyleyen Orçan, "Tatlısu bölgesinde turizm potansiyelini ciddi şekilde etkileyecek bu proje ile 'Neolitik Dönem 'de bölgede bulunan yerleşim, kerpiç yapı ile rekonstrüksiyon edilerek yeniden canlandırılacak. Arkeopark kerpiçleri yapılmaya devam ediyor. Hava şartlarının düzelmesiyle birlikte Mart- Nisan ayı içinde projenin yapımına başlamayı hedefliyoruz" dedi.

Tatlısu Plaj için çevre düzenlemesi ve piknik alanı projelerinin olduğunu belirten Orçan, bölgeye katkı sağlayacak çok amaçlı bir kültür merkezi ve spor salonu kazandırmak istediklerini söyledi.

BİSİKLET YOLU PROJESİ

Orçan sözlerine şöyle devam etti:

"Bir diğer projemiz Cumhuriyet Caddesi'nin genişletilmesi, kaldırım ve istinat duvarının yapılmasıdır. Ayrıca Cumhuriyet Caddesi'nde sokağa bakan evlerin dış cephelerinin orjinallerine sadık kalınarak restore edilip turizme kazandırılmasını hedefliyoruz.

Alt yapı projelerimizden ise Yalı Mahallesi yağmur suyu, drenaj ve kaldırım çalışması aynı zamanda bisiklet yolu projemiz bulunuyor. Arkeopark Projesi ile bağlantılı olan Kazı Araştırma Merkezi projemiz var."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.