İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

KKTC'deki "vatandaş" nüfusu 350 bin

KKTC’deki “vatandaş” nüfusu 350 bin

İçişleri Bakanı Baybars, ülkedeki nüfusa dair yaptığı açıklamasında, 'vatandaş' nüfusunun 350 bin kişi olduğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 10/01/19 15:03
okuma süresi: 1 dak.
KKTC’deki “vatandaş” nüfusu 350 bin
A- A A+
Kıbrıs Postası

Ülkede son olarak 2011 yılında yapılan nüfus sayımının üzerinden 8 yıl geçmesine karşın henüz yeni bir sayım kararı yok.

Son olarak koalisyon hükümeti 2018 yılının son aylarında nüfus sayımı yapacağını açıklamış fakat sayım için ayrılan bütçe, döviz krizinin kurbanı olmuştu.

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Diyalog TV'de katıldığı 'Detay' isimli programda, nüfus sayısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Program sunucusunun KKTC'deki mevcut nüfusa dair sorusu üzerine, son olarak 2011 yılında yapılan nüfus sayımı oranı ve ölüm-doğum oranlarını karşılaştırıp Bakanlık olarak vardıkları sonuca göre 'vatandaş' olan kişilerin nüfusunun 350 bin olduğunu açıkladı.

Vatandaş olmayanlarla birlikte Kıbrıs'ın kuzeyinde toplamda kaç kişinin yaşam sürdüğü henüz bilinmiyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.