DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Meksika'da 17'si yanmış toplam 20 ceset bulundu

Meksika'da 17'si yanmış toplam 20 ceset bulundu

Meksika'nın Tamaulipas Eyaleti'nin Nuevo Laredo kentinde 17'si yanmış toplam 20 kişinin cesedine ulaşıldı. Kurbanların kimliklerinin tespit edilmesi için soruşturma başlatıldı.

Yayın Tarihi: 11/01/19 08:22
okuma süresi: 2 dak.
Meksika'da 17'si yanmış toplam 20 ceset bulundu
A- A A+
Meksika'nın suç oranı en yüksek eyaletlerinden biri olan Tamaulipas'ta meydana gelen olayda 5 de yanmış araç bulundu. Yapılan resmi açıklamada ise ölü sayısı ve araçların durumları dışında olayla ilgili herhangi bir bilgi verilmedi.

Euronews'in haberine göre, eyalette uyuşturucu trafiği nedeniyle çeteler arasında çıkan çatışmalarda onlarca kişi yaşamını kaybediyor.

Meksika'da uyuşturucu kartelleri arasında yaşanan şiddet nedeniyle ölenlerin sayısı rekor düzeyde.

Ulusal İstatistik Enstitüsü (INEGI) raporuna göre, 2017'de Meksika'da 31 bin 184 kişi cinayete kurban gitti. Son yıllardaki cinayet oranlarının 1990 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktığı belirtildi.

Meksika Kamu Güvenliği İçin Halk Konseyi'nin raporuna göre, dünyanın en tehlikeli ilk 10 şehrinden 5'i Meksika'da yer alıyor.

Meksika'da şiddetin artmasına neden olarak uyuşturucu kartellerinin küçük çetelere bölünmesini ve bu küçük grupların egemen oldukları alanda iktidarlarını koruyabilmek için daha fazla şiddete başvurmalarını gösteriliyor. Bunun yanı sıra hükümetin şiddete karşı izlediği siyasetin başarısız olduğuna işaret ediliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.