EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

GAÜ'lü akademisyen Küçükoğlu: "Liderler toplum değerleriyle yetişmiştir"

GAܒlü akademisyen Küçükoğlu: “Liderler toplum değerleriyle yetişmiştir”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Dr. Bayram Küçükoğlu , Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Raif Denktaş'ın ölümünün 7'inci yıl dönümü için kaleme aldığı bir yazılı açıklamayı kamuoyu ile paylaştı.

Yayın Tarihi: 11/01/19 15:16
okuma süresi: 3 dak.
GAܒlü akademisyen Küçükoğlu: “Liderler toplum değerleriyle yetişmiştir”
A- A A+
Küçükoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecinin iki değerli lideri olan Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük ile ilgili şu açıklamalarda bulundu, ''Liderlik bir süreçtir. Toplumun istenilen hedefe yönlendirilmesi ve harekete geçirilmesini sağlayan bilgi beceri ve eylemler bütünüdür. Burada üç unsur vardır lider, toplum ve ulaşılmak istenen hedef'' dedi.

"TOPLUMUN LİDERDEN BEKLENTİSİ SEZGİ VE ÖNGÖRÜYE SAHİP OLMASIDIR"

Bir liderde olması gereken özelliklerden bahseden Küçükoğlu; 'Toplumun liderden beklentisi sezgi ve öngörüye sahip olmasıdır, fakat kişisel özellikler açısından bakıldığında bir lider için en önemli özellik adanmışlık duygusudur çünkü İnsan zeki olabilir, çalışkan olabilir, cesaretli ve öngörülü de olabilir ama bunları topluma vakfetmez ise o kişi lider olamaz. Gerçek liderler inandıkları davaya ve topuma kendilerini adarlar" şeklinde konuştu.

Bayram Küçükoğlu, ''Liderler toplum değerleriyle yetişmiştir. Kıbrıs'ta bulunan çarpıcı örneği, Türk ve Rum halklarının liderlerinde bariz şekilde ortaya çıkar. Dönem içerisinde Rum tarafında bir din adamı lider olarak çıkarken; Türk liderlere baktığımızda Fazıl küçük bir doktordur ve R. Denktaş ise bir hukukçu. Bu durum, iki toplumun farklılığının hemen anlaşılmasını sağlar'' dedi.

Kıbrıs'taki Türk liderlerin topluma nasıl ulaştıklarından ve toplumu nasıl yönlendirdiklerinden bahseden Küçükoğlu; "Liderlerin toplumu etkilemek, bilinçlendirmek ve yönlendirmek için insanlara ulaşması şarttır. Bunun için kitle iletişim araçlarının en etkilisi olan yüz yüze görüşmedir. Bu; toplantı, miting, sempozyum , panel, konser vb. şeklinde olabilir'' dedi.

Rauf Raif Denktaş'ın toplumla sürekli temas halinde olduğunu ve Halkın Sesi Gazetesi'nde yazılar yazdığını vurgulayan Küçükoğlu, diğer liderlik özellikleri ile ilgili olarak her iki liderinde büyük cesaret sahibi olduklarını ve yapılan tüm zorlamalara rağmen geri çekilmediğini belirtti.

Küçükoğlu; Kıbrıs Türk Liderlerinin Türkiye'nin desteği ve kontrolünde işleri çok da zorlanmadan yürüttükleri konusunda yaptığı açıklamada; ''Liderler belirledikleri hedefe yürürken üç hedef kitleye mesaj göndermek ve onları etkilemek durumundadır. Kendine inanan ve kendisiyle hedefe yürüyen toplum, tarafsız kitleler ve mücadelenin karşısında hasım durumundaki toplum. Her üç kitleyi de ikna etme zorunlulukları vardır. Tabi bir de Türkiye Cumhuriyeti'ni'' ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.